Καστοριά

Εντολή για να χρησιμοποιηθεί κατασχεμένο οινόπνευμα για παρασκευή αντισηπτικών

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωναϊό εντάσσεται η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Υγείας ή σε Νομικά Πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του, να παραλάβουν δωρεάν κατασχεμένη ή δημευμένη αιθυλική αλκοόλη από την ΑΑΔΕ, η οποία θα διατεθεί για την παρασκευή αντισηπτικών ειδών και σκευασμάτων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα την εξέλιξη αυτής της επιδημιολογικής νόσου του κορωνοϊού. Στόχος είναι περιορίσουμε την εξάπλωσή της. Γι΄αυτό λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα. Προς αυτή τη κατεύθυνση κινείται τροπολογία που καταθέτουμε και στοχεύει στην ενίσχυση των προληπτικών μέτρων που λαμβάνουμε», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

«Υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε αντισηπτικά σκευάσματα, λόγω κορωνοϊου. Είναι δεδομένο ότι προκύπτουν και αυξημένες ανάγκες για τις δομές δημόσιας υγείας οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών και εξήγησε ότι το υπουργείο θα έχει τη δυνατότητα να αναθέτει σε εξειδικευμένες βιομηχανίες ή βιοτεχνίες, την παρασκευή αντισηπτικών ειδών. Με την ίδια τροπολογία καθορίζεται ότι οι εργασίες παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ. Ταυτόχρονα παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση του δημοσίου από την καταβολή του φόρου. Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και καταλληλότητας του υλικού.

ΑΠΕ

Back to top button