Κόσμος

Ιράν: 27 νεκροί επειδή πίστεψαν ότι το αλκοόλ θεραπεύει τον κοροναϊό

Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ μετά από φήμες ότι τα οινοπνευματώδη ποτά θα βοηθούσαν στη θεραπεία του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Με τον τελευταίο (σημερινό) επίσημο αριθμό θανάτων να ανέρχεται σε 237, το Ιράν είναι μία από τις βασικές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Covid-19 μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Η κατανάλωση και η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται στην Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τακτικά θανάτους από δηλητηρίαση από αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με το IRNA, 20 άτομα πέθαναν από δηλητηρίαση στη νοτιοδυτική επαρχία Κουζεστάν και επτά στην Αλμπόρτζ, γειτονικά της Τεχεράνης.

Το πρακτορείο πρόσθεσε, επικαλούμενο έναν τοπικό αξιωματούχο νοσοκομείο, πως 218 άνθρωποι νοσηλεύονται στην Αβάζ, πρωτεύουσα της Κουζεστάν, έπειτα δηλητηρίαση αλκόολ.

Οι καταναλωτές πίστεψαν «φήμες ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των ασθενειών που σχετίζονται με τον κοροναϊό», τόνισε το IRNA, επικαλούμενο τον αξιωματούχο.

Το πρακτορείο επίσης επικαλέστηκε τον αναπληρωτή εισαγγελέα της Αβάζ, ο οποίος δήλωσε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν απορρόφησαν μεθανόλη αφού «παραπλανήθηκαν από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο» σχετικά με τον υποτιθέμενο ωφέλιμο ρόλο του αλκοόλ κατά του κοροναϊού.

247 νεκροί και 7.161 κρούσματα

Συνολικά 237 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κοροναϊό και 7.161 έχουν προσβληθεί από αυτόν στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ στην κρατική τηλεόραση.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται 595 νέα κρούσματα και 43 νέοι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες. Το Ιράν έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από τη νόσο εκτός Κίνας, όπου εμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός.

Παράλληλα ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν έχει αφήσει ελεύθερους περίπου 70.000 κρατούμενους λόγω της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα.

«Στον βαθμό που δεν δημιουργεί ανασφάλεια στην κοινωνία η απελευθέρωση κρατουμένων θα συνεχιστεί», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τον Mizan, τον ιστότοπο του δικαστικού σώματος.

Ο Ραϊσί δεν διευκρίνισε αν ή πότε αυτοί που αφέθηκαν ελεύθεροι θα χρειαστεί να επιστρέψουν στη φυλακή.

Στο μεταξύ η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει πρόστιμο έως και 500.000 ριάλ (περίπου 116.000 ευρώ) σε όποιον δεν δίνει σωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του στα σημεία εισόδου στη χώρα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

ΑΠΕ

Back to top button