Κόσμος

Κορωνοϊός: O επιθεωρητής Μονταλμπάνο καθήλωσε τους Ιταλούς στο σπίτι

Μέσα στον πανικό που έχει εξαπλωθεί στην Ιταλία μετά την επιδημία του κοροναϊού, οι αρχές δυσκολεύονται να κρατήσουν τον κόσμο στα σπίτια τους για να παρεμποδίσει τη διάδοση της ασθένειας.

Το μόνο μέσο που στάθηκε ικανό να καθηλώσει ακόμη και τους «απείθαρχους» Ιταλούς, το βράδυ της Δευτέρας ήταν η προβολή του νέου επεισοδίου του πολυθρύλητου «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο», την τηλεοπτική μεταφορά των αγαπημένων έργων του Αντρέα Καμιλέρι.

Το νέο επεισόδιο, με τίτλο «Αγαπημένε Σίλβιο, Λίβιά μου», με πρωταγωνιστή τον Λούκα Τζινγκαρέτι, που συνυπογράφει την σκηνοθεσία με τον Αλμπέρτο Σιρόνι—ο οποίος απεβίωσε πέρυσι εν μέσω γυρισμάτων, λίγο μετά τον Καμιλέρι—καθήλωσε σύμφωνα με το Variety 9.377.000 θεατές, αποσπώντας το εντυπωσιακό 39% της τηλεθέασης.

Οι τηλεθεατές μάλιστα περίμεναν υπομονετικά να ξεκινήσει η προβολή, καθώς η μετάδοση άργησε λόγω της απ’ ευθείας σύνδεσης της RAI 1 για την κάλυψη της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε—την οποία παρακολούθησαν 10.780.000 τηλεθεατές.

Παρά την αγωνία για τις επιπτώσεις του κοροναϊού, οι Ιταλοί τηλεθεατές βρήκαν την απαραίτητη ανακούφιση στις περιπέτειες του θρυλικού επιθεωρητή της Βιγκάτα.

Και φυσικά δεν έκρυψαν τη χαρά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που γέμισαν από σχόλια.

Οι περισσότεροι εξέφραζαν για μία φορά ακόμη τον θαυμασμό τους για το έργο του Καμιλέρι, «που κατορθώνει να ενώσει την Ιταλία» μέσα από τους πρωταγωνιστές του, όπως τόνιζαν κάποιοι.

Άλλοι επαινούσαν τα «ιδεώδη», όπως αναδεικνύονται μέσα από τα επεισόδια και το λογοτεχνικό έργο, «αραντσίνι» (γεμιστές ρυζόμπαλες με ραγού) της Αντελίνας, που ο λαίμαργος Μονταλμπάνο φθάνει ακόμη και να κλέψει—καίτοι άνθρωπος του νόμου.

Ακόμη σχόλια για το πώς ένας Αιγύπτιος εργάτης μιλά τόσο καλά την τοπική διάλεκτο, τον θαυμασμό για την ανακάλυψη του «δωματίου με τις ανώφελες αναμνήσεις», ειρωνικά σχόλια για το σαράβαλο αυτοκίνητο του Μονταλμπάνο, αλλά και για το ταλέντο του βοηθού του Φάτσιο, που όπως έγραψε ένας χρήστης «μπορεί ακόμη να βρει και τον Ασθενή 0», που ακόμη δεν έχει εντοπισθεί στην Ιταλία.

Πριν από το επεισόδιο, προβλήθηκε και μία παλιά συνέντευξη του Καμιλέρι, η οποία σύμφωνα με τους χρήστες του διαδικτύου και τον παραγωγό Κάρλο Ντελι Εσπόζι, έμοιαζε «σαν να παραχωρήθηκε μόλις χθες». Καθώς, ο μεγάλος κι αγαπητός συγγραφέας μιλούσε για την ενότητα της Ιταλίας κι ήταν σαν να είχε ακούσει το τηλεοπτικό διάγγελμα του Κόντε προηγουμένως.

Ή μάλλον ο Κόντε έμοιαζε σαν να επέλεξε την ημέρα της προβολής του Μονταλμπάνο για να πετύχει επιτέλους ενωμένους και σύμφωνους τους Ιταλούς μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη τους, για να παρακολουθήσουν ένα τηλεοπτικό πρόσωπο που κατορθώνει να καταργήσει τις διαφορές βορρά –νότου, τις εθνικιστικές φωνές και τις τοπικιστικές εμμονές, που διχάζουν τη χώρα.

ΑΠΕ

One Comment

  1. Ας ελπίσουμε , ότι το τηλεοπτικό κανάλι Action , θα μεταδώσει σύντομα και σε μας το καινούργιο επεισόδιο , γιατί με τα παλιά το είχε παρακάνει επαναλαμβάνοντάς τα δύο και τρεις φορές !

    Αξέχαστη μας μένει μια ατάκα καθηγητού προς τον Μονταλμπάνο ( δυστυχώς δεν θυμάμαι τον τίτλο του επεισοδίου ) : Δεν μας χρειάζεται η φιλοσοφία σήμερα , αυτή έχει αντικατασταθεί από τις ” οδηγίες χρήσεως ” !…….

Back to top button