Ελλάδα

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης: Να δοθούν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τη Θεία Κοινωνία

Να δοθούν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας διότι οι πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση,

 ζητάει η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνη Κατσίμπα, η οποία δέχθηκε, όπως λέει, καταγγελίες από πολίτες, ότι ιερείς κοινωνούν ασθενείς σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και παιδιά, θέτοντάς τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

«Δεν φταίει ο ιερέας, δεν φταίει αυτός που τον καλεί για να κοινωνήσει. Ο ΕΟΔΥ και η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να δώσουν σαφείς οδηγίες για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αντισώματα κατά του κορωνοϊού, δεν υπάρχουν εμβόλια. Εμείς, οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν είμαστε απέναντι στη θρησκεία. Έχουμε επιστημονικά δεδομένα για την μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας και με βάση αυτά μιλάμε. Οι παπάδες ασχολούνται με τη σωτηρία της ψυχής, εμείς οι γιατροί με τη σωτηρία του σώματος», δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Κατσίμπα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε νοσοκομεία όπως το Θεαγένειο, το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο, παρά την απαγόρευση του επισκεπτηρίου, ιερείς κοινωνούν τους ασθενείς θέτοντάς τους σε κίνδυνο, όπως τόνισε, επισημαίνοντας πως για όποιον θέλει να κοινωνήσει υπάρχουν λύσεις, όπως π.χ να χρησιμοποιείται κουταλάκι μιας χρήσης ή να πηγαίνει ο ιερέας στο σπίτι όταν κληθεί.

Back to top button