Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας (βίντεο)

Στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες «Τόκιο 2020», Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Ολυμπιακού κινήματος.

Φέτος συμπληρώθηκαν 84 χρόνια από την πρώτη τελετή Αφής, αφού για πρώτη φορά η Φλόγα άναψε το 1936 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου. Όμως είναι η μόλις 2η φορά μετά το 1984 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες που η τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία θεατών.

Το ιερό Φως του Ολυμπισμού από τα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου, παραδόθηκε στην πρώτη Λαμπαδηδρόμο, την παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χρυσή» Ολυμπιονίκη της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, με τη φράση «Τήνελλα ω Καλλίνικε, Τήνελλα!!!», η οποία την παρέδωσε με τη σειρά της συμβολικά στην Γιαπωνέζα Μιζούκι Νογκούτσι, χρυσή Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου το 2004 στην Αθήνα, στο ύψος του μνημείου του Πιερ Ντε Κουμπερτέν.

Η Νογκούτσι που είναι διάσημη στην Ιαπωνία έστρεψε πάνω της την προσοχή των συμπατριωτών της φωτορεπόρτερ που δημιούργησαν ένα μικρό πανικό στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν καλά πλάνα με τη δάδα που κρατούσε αλλά και με την πομπή της λαμπαδηδρομίας να καθυστερεί στο πέρασμά της και να υπάρχουν διαμαρτυρίες για την τηλεοπτική εικόνα.

 

 

shares