Νηστίσιμο ρυζόγαλο με γάλα καρύδας από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
μισή κούπα ρύζι γλασέ
500 ml νερό
500 ml γάλα καρύδας
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
μαρμελάδα της αρεσκείας σας ( εγώ έβαλα μύρτιλο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το ρύζι. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.. Μετά από λίγα λεπτά, σε περίπτωση που δεν έχει μαλακώσει, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Μόλις το απορροφήσει, ρίχνω το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το βράσιμο. Προσθέτω και την ζάχαρη και όταν χυλώσει το αποσύρουμε από την φωτιά.Το μοιράζουμε σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Έπειτα βάζουμε από μια κουταλιά μαρμελάδα σε κάθε μπολάκι και τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ