Καστοριά

Ολ. Τελιγιορίδου: “Κανείς δεν μπορεί να πειραματίζεται με τους πολίτες της Καστοριάς”

“Αντιεπιστημονική και ανεύθυνη η πρόταση οι 14 μέρες καραντίνα, να κατεβαίνουν για την Καστοριά στις 7 μέρες “

                    Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τζηκαλάγιας σε συνέντευξή του στον Flashtv (14/3/2020) είπε πως  για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές: “η σημαντική απόφαση είναι ότι, και αυτό είναι οριστικό… η νεότερη οδηγία είναι ότι οι 14 μέρες, καραντίνα κατεβαίνουν στις 7 μέρες για την Καστοριά”.

Μία αντιεπιστημονική και ανεύθυνη πρόταση. Και μάλιστα με περίσσιο ύφος διατείνεται πως αυτός είναι υπεύθυνος και αυτός αποφασίζει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο ΕΟΔΥ, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορωνοϊό προτείνουν καραντίνα τουλάχιστον 14 ημέρες σε όσους έχουν έρθει σε  επαφή με άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Αδυνατώ να φανταστώ ότι κάποιοι ισχυρίζονται πως η Καστοριά πρέπει να εξαιρεθεί από τον κανόνα αυτό, που ορίστηκε  σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Ήδη έθεσα το θέμα αυτής της ανευθυνότητας στους αρμόδιους.

Ελπίζω πως ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας δε θα πάρουν στα σοβαρά τις “υποδείξεις” του κ. Τζηκαλάγια.

  • Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν κάποιος από αυτούς, στους οποίους διακόπτεται η καραντίνα σε 7 μέρες, μεταδώσει περαιτέρω τον ιό;
  • Δεν μπορεί κανείς να πειραματίζεται με τους πολίτες της Καστοριάς.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Καστοριάς  είναι κρίσιμη και υπάρχουν λύσεις, που έχουμε ήδη διατυπώσει προς τους αρμόδιους, όπως π.χ. να προσλάβουν άμεσα επικουρικό προσωπικό, να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας προς το Νοσοκομείο, να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο Νοσοκομείο από τις 2000 θέσεις διετούς διάρκειας, να φέρουν γιατρούς από άλλα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όπως ήταν προγραμματισμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να παρθούν επιτέλους πολιτικές αποφάσεις από τους αρμόδιους, πριν είναι αργά για την Καστοριά.

Όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Χρειάζεται  υπευθυνότητα.

Χρειάζεται  ψυχραιμία.

Χρειάζεται μυαλό.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Επιτέλους ….ακουστήκαμε ……οι απλοί πολίτες…..από τα μακριά …αλλά σε καραντίνα 14 ημερών και έως το Πάσχα……Αυτά λένε οι ειδικοί, αυτά ακολουθούμε εκατομμύρια κόσμος…….Μένουμε Σπίτι…..Καιρός οι πολίτες της Καστοριάς να αρχίσουν τις ομαδικές αγωγές, σε εκπτώσεις στο όνομα της δημόσιας υγείας….. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και η ποιότητα επαφίεται στο μέγα Χρέος των Καστοριανών…….Αγαπητοί Καστοριανοί, αν και σε αυτές τις έκτακτες προσλήψεις δεν ύπαρξη Πνευμονολόγος + νοσηλευτές + άλλοι γιατροί +…. τότε……..”μας πάνε τρένο ” κατά την προσφιλή έκφραση του πολιτευτή μας….. Είναι τραγικό να περιπλανώνται οι ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων νομών…… Από τον αξιότιμο πολιτευτή μας δεν περιμένουμε περισσότερα, από όσα μπορεί και οφείλει + να συνεργαστεί με τους διοικούντες την Καστοριά…..Είμαστε σε εξέίλξη ραγδαίας πανδημίας……
    Με αγωνία τα σέβη μου

Back to top button