Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για τον κοροναϊό – Αίτημα να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα (δηλώσεις)

Δημήτρης Σαββόπουλος: Σε δύο εβδομάδες τα κρούσματα θα εκατονταπλασιαστούν και θα φτάσουν τα 1.400

Δυόμιση ώρες διήρκησε η ευρεία έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, στην οποία έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι δύο βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι τρεις δήμαρχοι, ο διευθυντής του Νοσοκομείου, η αστυνομία,ο ιατρικός σύλλογος, ο  φαρμακευτικός σύλλογος κ. ά., ενώ υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία με τον εισαγγελέα.Ο περιφερειάρχης απουσίαζε γιατί βρισκόταν σε σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ στην Κοζάνη.

Οι δηλώσεις που ακολούθησαν τη σύσκεψη για τις αποφάσεις που ελήφθησαν:

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Στις δύσκολες ώρες που περνάμε, όλοι θα πρέπει να έχουμε το αίσθημα της ευθύνης. Προσωπική ευθύνη για τον καθένα μας, από τη θέση που κατέχει και αλλά και κοινωνική συνευθύνη, δηλαδή πρέπει να προστατεύσουμε τους υπερήλικες και τις ομάδες  υψηλού κίνδυνου. Ίσως είμαστε 1 έως 3 εβδομάδες νωρίτερα από την έξαρση που θα συμβεί στις υπόλοιπες περιοχές. Το Σημείο ΜΗΔΕΝ δεν έχει βρεθεί, αλλά τώρα εδώ που φτάσαμε, δεν έχει σημασία. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε όσα ανακοινώνονται από την Πολιτεία.

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Εδώ και πάρα πολύ καιρό είχαμε χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου. Είχαμε πολλές επισκέψεις στο Μιλάνο και στους Αγίους Τόπους και γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην ατομική ευθύνη. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού, δυστυχώς βρισκόμαστε στην αρχή. Το βασικό όμως είναι η θωράκιση του Νοσοκομείου. Να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην καταρρεύσει. Το θέμα της καραντίνας θα τεθεί, αλλά είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας. Προσοχή σε όλους κι όλοι με μυαλό.

Δημήτρης Σαββόπουλος: Αποφασίσαμε να αιτήσουμε κήρυξη μέτρων έκτακτης ανάγκης, λόγω του πολύ μεγάλου (πληθυσμιακά) ποσοστού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ΠΕ Καστοριάς, για να επιβραδύνουμε τη διασπορά και να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Ζητάμε να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση «να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα με επιχειρησιακό σχέδιο τέτοιο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού».Το γεγονός ότι 7 από τα 14 κρούσματα ανήκουν στο προσωπικό του Νοσοκομείου, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Ζητάμε να παρθούν δείγματα από όλο το προσωπικό. Ενίσχυση σε προσωπικό, σε εφόδια κι έκτακτη επιχορήγηση. Ζητάμε να μην υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Είμαστε μια μικρή κοινωνία και όσο πιο γρήγορα μάθουμε ποιος είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, τόσο πιο γρήγορα θα προλάβουμε κάποιες καταστάσεις.
Σε δύο εβδομάδες τα κρούσματα θα εκατονταπλασιαστούν και θα φτάσουν τα 1.400.

Γιάννης Κορεντσίδης: Από τη Δευτέρα όλες οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας και των τριών Δήμων του νομού θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο από το τηλέφωνο. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και να μηδενίσουμε τις μετακινήσεις μας.

Δείτε βίντεο με ολόκληρες τις δηλώσεις στο sentra.com.gr

 

 

 

Back to top button