Καστοριά

Πώς βγήκε νοκ άουτ το Νοσοκομείο της Καστοριάς

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ θα διαβάσετε όλα τα λάθη και τις παραλείψεις των αρμόδιων αρχών, κεντρικών και τοπικών, που οδήγησαν το προσωπικό του νοσοκομείου σε «νοκ άουτ», όπως συνέβη και στην Κοζάνη.

Μια περιοχή 50.000 κατοίκων με επίπτωση κρουσμάτων μεγαλύτερη της Θεσσαλονίκης και το 50% των θανάτων στην Ελλάδα! Με τα μισά κρούσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου. Τι έγινε;

Το επιτελικό κράτος στα καλύτερά του!
Στην πόλη ήρθαν 200-300 άτομα από έκθεση γούνας στο Μιλάνο.
Δύο σχολεία από εκδρομή στην Ιταλία και προσκυνητές από τα Ιεροσόλυμα, μετά την εμφάνιση κρούσματος στην Πάτρα.
Η νόσος πέρασε στην κοινότητα και τώρα κανείς δεν ξέρει ποιον να απομονώσει και ποιος κολλάει ποιον και από ποιόν. Και βαφτίσαμε τους ασθενείς «ορφανά κρούσματα».
Γιατί; Γιατί οι τοπικές αρχές, η περιφέρεια και η διοίκηση νοσοκομείου φοβήθηκαν μη κακοκαρδίσουν κάποιους ισχυρούς λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να απομονωθούν και να προσέχουν. Μην ακουστεί κάτι και μειωθούν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία την Καθαρά Δευτέρα και μη στιγματιστούν.
Το κέρδος, η πάρτη μας και ο μικροαστισμός μας. Οι πιο καλοί οι μαθητές του Μίλτον Φρίντμαν και του Άνταμ Σμιθ.
Ο ΕΟΔΥ τηγάνιζε αυγά και δεν φρόντισε να πάρει μέτρα απομόνωσης, ούτε καν να δώσει μια οδηγία για αυξημένη επαγρύπνηση, για συναγερμό στα νοσοκομεία και για τεστ ανίχνευσης με το παραμικρό σύμπτωμα.
Αντίθετα, σε όλους μα σε όλους τους ασθενείς συμπολίτες μας, οι γιατροί μόνοι τους παραβαίνοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έκαναν τεστ και διέγνωσαν την ασθένεια.
Ο ΕΟΔΥ σφύριζε αδιάφορα. Στην ίδια γραμμή που μιλούσε με το κοινό μιλούσαν και οι γιατροί, με μια ώρα αναμονή.
Έτσι, κατάφερε να βγάλει «νοκ άουτ» μεγάλο μέρος από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία Καστοριάς και Κοζάνης, που δεν είχαν και περίσσευμα. Με ελλείψεις δουλεύουν! Ακόμα και οι μάσκες και τα γάντια ήταν με το μέτρο. «Δεν έχουμε πολλές φόρμες και μάσκες και πρέπει να κάνουμε οικονομία», ήταν οι προτροπές. Η οικονομία πάνω από όλα.
Από κοντά και η τοπική εκκλησία, βασιλικότερη του βασιλέα. Όλα καλά! Γεμάτες οι εκκλησίες από τους ηλικιωμένους και ευπαθείς.
Συσκέψεις χωρίς τους υγειονομικούς, που είναι αυτοί που έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή.

Επιβολή σιωπής
Μη μιλάτε! Μην ακουστεί τίποτα! Μη μαθευτούν τα κρούσματα!
Λες, και το πρόβλημα θα λύνονταν μόνο του. Η επικοινωνιακή διαχείριση πάνω από όλα. Κι έτσι φτάσαμε σε μια πόλη σε καραντίνα με νοσοκομείο σε κρίση.
Η επιτυχία του επιτελικού κράτους, που έχει επάρκεια σε παπάδες, αλλά έλλειψη σε γιατρούς και υλικά! Του επιτελικού κράτους ,που ενδιαφέρεται για το φαίνεσθαι και την επικοινωνιακή διαχείριση και μόνο. Που δίνει ραντεβού για χειροκροτήματα στους γιατρούς, αλλά καθυστερεί μήνες την πληρωμή των εφημεριών τους. Που αδιαφορεί για το εάν έχουν υλικά και μέσα.
Υστερόγραφο: Αληθινό χειροκρότημα και στο νοσηλευτικό προσωπικό που περνά 6-8 ώρες μέσα στη στολή υψηλής προστασίας. Όποιος την έχει δοκιμάσει, ξέρει.
Αληθινό χειροκρότημα στο προσωπικό καθαρισμού του νοσοκομείου που απολυμαίνει όλο το 24ώρο χωρίς βάρδιες.

left.gr
 

 

 

18 Comments

  1. Οι περικοπές του δημοσίου συστήματος υγείας είναι ένα από σημαντικά κατορθώματα της κυβέρνησης Σαμαρά, προς τέρψη του λαού κατά του δημοσίου…….
    Ειδικά η εγκληματική υποβαθμιση των παροχών υγείας με πρώτα βιολιά τότε τον Μητσοτάκη και τον Άδωνι αποτελεί μέγα ζήτημα. Τώρα που οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι δεν επαρκούν τρέξτε στο διαβαλκανικό όπου οι παροχές είναι *****

    Υ.Γ. μη ξεχάσουμε και σήμερα την προτροπή της πρώτης κυρίας να χειροκροτήσουμε τους άχρηστους , τεμπέληδες που αποτελούν εχθρό ,…..

    Δεν βγήκε τώρα……η πολιτική των Γερμανών που εφάρμοσε ο Μητσοτάκης ως πρώτο βιολί του Σαμαρά ΚΑΙ στον χώρο της υγείας,τα προδοτικά χρόνια του μνημονίου έβγαλαν νοκ άουτ την Ελλάδα. Η δραχμή που όλοι φοβόμαστε θα φαντάζει εκδρομή μπροστά σε ότι ζήσει η Ελλάδα λόγω δραχμολαγνειας και ευρωπιθηκισμου……..

    1. Ποια υποτίμηση του Δημοσίου και ποιος Σαμαράς και ποιος Άδωνις και τραχαγυρευόπουλος…..

      Η συνέντευξη του Γουνέμπορου Κ . Τσούκα στον ΑΝΤ1 τα είπε όλα <>
      Και στους άλλους 299 τα ίδια μάλλον θα είπαν. Ούτε καραντίνα ούτε προσοχή ούτε τίποτα. Το πούλμαν το οποίο γύρισε από το Ισραήλ τα ίδια. Το λύκειο από το Άργος το οποίο γύρισε από την Ιταλία τα ίδια. Την ώρα που ο Μαυρίκιος έθεσε σε καραντίνα για 14 μέρες αεροπλάνο από την Ιταλία το οποίο εν τέλει γύρισε πίσω άμεσα την ίδια χρονική περίοδο.
      Δεν μπορείς βέβαια να επιρρίψεις ευθύνες 100 % και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν καμία προηγούμενη εμπειρία και οι οποίοι στο κάτω κάτω τέτοιου είδους κατευθυντήριες γραμμές έλαβαν από το Υπουργείο το επίσης είχε μαύρα μεσάνυχτα και οι οποίοι επίσης ειδικοί λοιμοξιολόγοι δεν είναι αλλά από το 100 % της ευθύνης έως το 0 % υπάρχει ένα χάος.
      Καλή συνέχεια.

    2. Το δημόσιο σύστημα υγείας, με το νόμο – ταφόπλακα 2889/2001 (Φ.Ε.Κ. 37/Α/2-3-2001), ίδρυσε τα πλέον άχρηστα δημόσια μορφώματα, τα Π.Ε.Σ.Υ, μετέπειτα Π.Ε.Σ.Υ.Π. και νυν Δ.Υ.Πε. (Περιφερειακό Σύστημα Υγείας, Περιφερειακό Σύστημα Υγείας Πρόνοιας, Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας), τα οποία τέθηκαν ως ενδιάμεσος φορέας, μεταξύ του Υπουργείου υγείας και των νοσοκομείων (κοινώς : ακόμα ένα διοικητικό εμπόδιο, πλην πεδίο δόξης λαμπρό για κομματικούς ημέτερους).
      Επίσης, με τον ίδιο νόμο, καταργήθηκαν τα ευέλικτα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων, έφυγαν οι Πρόεδροι – που έτρεχαν τα θέματα των ιδρυμάτων, δίνοντας καίριες λύσεις και εμφανίστηκαν οι κομματικοί Διοικητές, πρώην κομματικοί αφισσοκολλητές και αποδέκτες προς εξόφληση λευκών κομματικών επιταγών – με μηνιαίο οικονομικό αντίκρυσμα χιλιάδων €. Αν δεν το γνωρίζετε κυρία – κύριε Www, ο ανωτέρω νόμος, φέρει φαρδιά – πλατιά, τις υπογραφές του Τσοχατζόπουλου, Παπανδρέου, Λαλιώτη, Ανωμερίτη και άλλων πασοκοειδών σωτήρων της Ελλάδος.
      Α, να μην ξεχάσω, ο εν λόγω νόμος εξακολουθεί να ισχύει.
      Τώρα, που βρίσκετε εσείς θέση για τους Σαμαροαδώνιδες και λοιπούς που αναφέρετε, δεν το αντιλαμβάνομαι. Οι δε δημόσιοι υπάλληλοι (που για εσάς δεν επαρκούν), οφείλουν την επιβίωση – άρα και τη ραστώνη τους – στο ίδιο το σύστημα, που δίκην ανάποδης πυραμίδας, προσπαθεί να ισορροπήσει με την κορυφή και όχι με τη βάση. Κοινώς, η απουσία πραγματικής αξιολόγησης, χαλαρώνει τον κάθε υπάλληλο, του οποίου το εργασιακό γίγνεσθαι, περιορίζεται στην πληκτρολόγηση του pin στο atm ανά 15νθήμερο, απαιτώντας οι άλλοι (2 ή 3 αφελείς – φιλότιμοι – συνειδητοί ανά υπηρεσία) να γίνονται υπάλληλοι του υπαλλήλου.

  2. Το άρθρο από left.grγια το πώς φτάσαμε έως εδώ στο να βγει νοκ άουτ το πρωσοπικο του νοσοκομείου είναι ότι πιο ακριβές έχω ακούσει τις τελευταίες μερες

  3. Δεν φταίνε οι γουναράδες

    Κάνω την εξής υπόθεση : Όλοι οι γουναράδες με το που γύρισαν από Ιταλία , τους συστήθηκε από την πολιτεία να μείνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα στα σπίτια τους .
    Όλοι τους υπάκουσαν και συμμορφώθηκαν !

    Όμως , όμως ! 1 – 2 από αυτούς είχαν ήδη κολλήσει τον ιό αλλά , ανήκαν σ΄εκείνη την κατηγορία κατά την οποία ναι μεν νοσεί κανείς , αλλά δεν έχει συμπτώματα , είναι δηλαδή ασυμπτωματικός φορέας ( επί 5 λεπτά ψες το βράδυ 16/3 η γνωστή Φ.Σκορδά , εξηγούσε στις ειδήσεις του ΑΝΤ 1 στον Χατζηνικολάου , πώς είναι θετική στον coronavirus χωρίς κανένα σύμπτωμα ) . Ή θα νοσήσει ( θα παρουσιάσει συμπτώματα ) μετά ένα μήνα από την μόλυνσή του ( ο χρόνος επώασης δυνατόν να φθάσει και στο μήνα )

    Και στις δύο όμως περιπτώσεις είναι αποδεδειγμένο , ότι ο φορέας μεταδίδει ( εκκρίνει ) τον ιό χωρίς και ΠΡΙΝ να παρουσιάζει συμπτώματα , και φυσικά χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος .

    Συνέχεια της υπόθεσης : Οι 1—2 ασυμπτωματικοί φορείς της καραντίνας εν αγνοία τους ( δεν φταρνιζόμαστε ή βηχάμε μόνο όταν έχουμε γρίπη ) μετέδωσαν τον ιό σε άτομα του στενού τους περιβάλλοντος , τα οποία , μη ευρισκόμενα τα ίδια σε καραντίνα και τελείως ανυποψίαστα ( προφανώς ασυμπτωματικά και αυτά για γρίπη ) πήγαν για αιματολογική εξέταση ρουτίνας ή μη αναπνευστικού νοσήματος , στα εξωτερικά μικροβιολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου μας .

    Το Μικροβιολογικό , ανυποψίαστο κι αυτό για τους πελάτες του , τους δέχτηκε στα χαλαρά και μολύνθηκε και αυτό ! Τ ο κακό έγινε !!
    Το θεωρείτε αδύνατον ή απίθανο αυτό ;
    Απ’ ότι ακούμε και άλλα Νοσοκομεία ανά την υφήλιο έχουν κρούσματα στο προσωπικό τους .

    Από τη στιγμή που η Ιολογία και η Επιδημιολογία μας λέει ότι ο ιός μεταδίδεται και από ασυμπτωματικούς φορείς ή από ασυμπτωματικούς φορείς που θα νοσήσουν αργότερα ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΥΜΤΩΜΑΤΑ όλα είναι πιθανά και όλα δυνατά .

    Δεν φταίνε λοιπόν οι γουναράδες ή οι εκδρομείς μαθητές , και σε καραντίνα να έμπαιναν , πάλι μπορούσαν να συμβούν τα ίδια .
    Δεν φταίει η ΝΔ , δεν θα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ αν……, φταίει …….. η Ιολογία και η Επιδημιολογία !!
    Φταίει ο coronavirus , που μεταδίδεται τόσο ύπουλα και με τον ΑΕΡΑ !!

    Ας σοβαρευτούμε : Όλος ο πλανήτης μολύνθηκε , η Ελβετία , οι Ελβετοί , τα καλοκουρντισμένα ‘ρολόγια μετράν ήδη 8 νεκρούς και κύρηξαν τη χώρα τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , και θα τη γλιτώναμε εμείς ;

    Ή μήπως αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία , που δεν ” τηγανίζει αυγά ” α—λα ΕΟΔΥ , αλλά κάνει ……κωλοτούμπες θα μας γλίτωνε ;

    Ας σοβαρευτούμε , κι όταν κάνουμε μαρξιστική ανάλυση σε βιολογικά ζητήματα , καλό είναι νομίζω , να σκεφτόμαστε και τα ….κατορθώματα του Λισένκο …….

    Ας σοβαρευτούμε , γιατί κινδυνεύουμε να φανούμε γελοίοι : Άλλο Μάτι Αττικής και άλλο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ …………

  4. Χθές το πανελλήνιο πληροφορήθηκε , ότι και σε άλλα 4—5 Νοσοκομεία της χώρας ( π.χ Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης ) , άτομα του υγειονομικού προσωπικού τους , ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα coronavirus .
    Πληροφορήθηκε επίσης δια στόματος ΕΟΔΥ , ότι τα άτομα αυτά θα μείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους , όχι για 14 ημέρες , αλλά για 7 , διότι λόγω έλλειψης επαρκών αντικαταστατών τους , το σύστημα υγείας της χώρας κινδυνεύει να καταρρεύσει .

    Εικάζει κανείς , ότι με την επιστροφή τους από το επταήμερο , καθημερινά οι ίδιοι θα βρίσκονται σε ιδιαίτερη εγρήγορση , ως προς την υγεία τους .

    Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως νομίζω , πως μπροστά στο σύνολο , στο γενικό καλό της χώρας , οι υγειονομικοί μας λειτουργοί , θα βάλουν λίγο πάρα πάνω σε κίνδυνο τις ζωές τους από τις δικές μας , και αυτό σίγουρα , είναι η πιο μεγάλη τιμή γι’αυτούς !

    Απεναντίας , η πιο μικρή αλλά και αδίστακτη μικροψυχία , νομίζω , ότι εκφράστηκε από την αντιπολίτευση και από αυτό εδώ το site , όταν τρεις μέρες πριν ανακοινώθηκε από τον βουλευτή κ. Τζηκαλάγια , ότι και το υγειονομικό προσωπικό του δικού μας Νοσοκομείου , που βρίσκεται σε καραντίνα , θα επιστέψει στη δουλειά του σε 7 ημέρες και όχι σε 14 : Ήταν ένα πραγματικό παραλήρημα λαϊκισμού .

    Φαίνεται , πως η αντιπολίτευση και τα παπαγαλάκια της , ιδιαίτερα εκείνο με το…..παιδαγωγικό ύφος , που λέει ότι ζει στο εξωτερικό και σχολιάζει εδώ , έτσι αντιλαμβάνονται το γενικό καλό ! …….

    1. Σαν ντρεπόσαστε λίγο λέω εγώ που έχετε το θράσος να κουνάτε και το δάχτυλο. Οι δικές σας πολιτικές κατέστρεψαν το ΕΣΥ και μιλάτε και από πάνω.

      Αυτό που ζούμε είναι το μνημόσυνο της κοινωνικο-οικονομικής σας κοσμοθεωρίας αγαπητέ. Ξεβρακώθηκε για τα καλά το παραμύθι των αγορών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που τάχα θα είχε λύσει για όλα. Πάνε περίπατο τα ΣΔΙΤ και οι κάθε λογής αλχημείες αρμέγματος του κράτους. Ο ΕΟΔΥ μέχρι την προηγούμενη βδομάδα δεν είχε Η/Υ για το προσωπικό του και εσείς μιλάτε για την αντιπολίτευση. Μόλις προχθές έβγαλε προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για 90 Η/Υ με ανώτερο κόστος τα 90 χιλ. €. Αλλά όταν αδειάζατε τα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ/ΕΟΔΥ, απολύατε νοσοκομειακούς υπαλλήλους και κόβατε με ευχαρίστηση τις δαπάνες στην δημόσια Υγεία ήταν κάποιος άλλος στην κυβέρνηση και όχι η φάρα σας; Όταν ζητούσαν τα παπαγαλάκια σας να γκρεμιστούν τα μισά δημόσια νοσοκομεία της χώρας;
      Η ευθύνη για την κατάσταση του ΕΣΥ ειναι όλη δική σας, και ότι συμμάζεμα πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση αναιρέθηκε σε λίγους μόλις μήνες. Να σας χαίρονται οι πολίτες της Καστοριάς που σας χάρισαν τεράστιο ποσοστό στις εκλογές.

  5. Εγώ σας μιλάω για 7 και 14 ημέρες και για το πως αντιμετωπίστηκε το ζήτημα αυτό , τόσο από τους νοσοκομειακούς που τους αφορά , όσο και από την αντιπολίτευση , κι εσείς μου μιλάτε για …….” κοινωνικο — οικονομικές κοσμοθεωρίες ” …… Πολύ ….. εύστοχος είστε ! Καλός …..κυνηγός ! καλός ……σκοπευτής !……..

    Εάν χρησιμοποιήσει κανείς την δική σας μαρξιστική ανάλυση , τότε , αναφανδόν , είναι
    υποχρεωμένος να πει , ότι τον coronavirus τον εξέθρεψε και μας τον εξαμόλυσε η κόκκινη Κίνα ! η δική σας ” κοσμοθεωρία ” ! ……

    Στην προκειμένη περίπτωση όμως , δεν τη χρησιμοποιεί ( την μαρξιστική ) και δεν το λέει , γιατί ξέρει , πως οι ιοί δε νογάν και δεν συμμορφώνονται ! ! με καμιά ” κοσμοθεωρία ” …..

    Διστυχώς , οι ιοί δε νογάν ούτε από …..” υπεραξίες ” , ούτε από ……αγιασμούς , κι αυτού βρίσκεται το πρόβλημα ……

    Αλλά αφού είστε ανώνυμος , ό’τι θέλετε γράφετε , ό’τι θέλετε λέτε · καμία ευθύνη , η μαγκιά είναι τσάμπα . Εχει καμιά ευθύνη ο κουκουλοφόρος που πετάει μολότωφ ;
    Τι διαφέρουν οι κουκουλοφόροι από τους ανώνυμους του διαδικτύου ;

    1. Από γελοίες στρεψοδικίες έχουμε χορτάσει εδώ και καιρό στα σχόλια του συγκεκριμένου ιστοχώρου. Αν ήθελα να συνεχίσω το γαϊτανάκι σας θα σας απαντούσα πως και για την νόσο των τρελών αγελάδων ευθύνεται η καπιταλιστική Δύση για να συνεχίσουμε αυτήν την άνευ ουσίας αντιπαράθεση.

      Τα συμπεράσματα βγήκαν αβίαστα, οι πολιτικές θέσεις σας για τον τομέα της Υγείας κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος, το ίδιο θα συμβεί και στην Παιδεία αλλά και στην Οικονομία σε κατάλληλο χρόνο.

      Ευτυχώς επώνυμοι σχολιαστές σαν και εσάς αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο της πολιτικής ευθύνης για άλλους επώνυμους και κρατούντες υψηλά ιστάμενες θέσεις όπως της νυν διοίκησης του νοσοκομείου Καστοριάς και όσοι βουλευτές πέρασαν από το τόπο τα τελευταία χρόνια και συνέβαλαν στην αποδιοργάνωση του νοσοκομείου και άλλων κρατικών δομών.

      Το κρίμα στο λαιμό σας.

  6. Μονο ενας αριστερος μπορει στο ιδιο αρθρο να μπλεξει τον coronavirus με τον Μίλτον Φρίντμαν και τον Άνταμ Σμιθ .
    Επισης να αποδωσει ευθυνες σε μια κυβερνηση μηνων για την αναλογια γιατρων παπαδων .Δεν θυμαμαι παντως οταν ηταν κυβερνηση ο Συριζα να προσλαμβανε αβερτα γιατρους ,κατι συμβουλους αποφοιτους γυμνασιου και ιεκ ,κατι ιδιοκτητες βουλκανιζατερ και χιλιαδες μετακλητους θυμαμαι.
    Επι της ουσιας τωρα οταν μια πολη των 10.000 κατοικων εχει μεσα στην επιδημια επιστροφη 500 ανθρωπων απο Ιταλια και Αγιους τοπους ηταν πολυ φυσικο να συμβει αυτο ,θα μπορουσε να αποτραπει μονο αν ολοι εμπαιναν σε απομονωση φρουρουμενη απο αστυνομια. Εδω σοβαρες χωρες του δυτικου κοσμου εχουν τοσο μεγαλο προβλημα εξαπλωσης του ιού ,η ελληνορθοδοξη κομμουνιστικη δημοκρατια των βαλκανιων δεν θα ειχε ? Και δοξα τον Θεο να λετε .

    1. Μια κυβέρνηση λίγων μηνών η οποία ακύρωσε 3.900 προγραμματισμένες προσλήψεις στο ΕΣΥ, δεν έδωσε παράταση στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αντιθέτως προχώρησε σε ένα επικοινωνιακό σόου προσλήψεων ειδικών φρουρών με αδιαφανή διαδικασία και κατασπατάληση πόρων για την προμήθεια νέων περιπολικών οχημάτων την ίδια ώρα που στηρίζεται σε δωρεές ασθενοφόρων του TAP για τα νοσοκομεία, όλα αυτά για να ικανοποιήσει μια συγκεκριμένη μεγάλη μερίδα της εκλογικής του βάσης.

      Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό ‘ελληνορθόδοξη κομμουνιστική δημοκρατία των Βαλκανίων’, για κακή σας τύχη θα φτάσατε να εύχεστε για κάτι τέτοιο, οι κυβερνώντες πάντως το κατάλαβαν την ύστατη στιγμή, για το ποίμνιο θα χρειαστεί περισσότερος καιρός.

  7. Αφηστε τα παραμυθια και τις θεωριες!
    Η κατασταση ειναι δραματικη και η συμπεριφορα του διοικητη εγκληματικη!
    Ενας μαθηματικος/κομπιουτερας και κουμπαρος του βολευτη μας, ολα εξηγουνται!
    Ο ακαταλληλος στην ακαταλληλη θεση !

  8. Οι φανατικοί αριστεροί πόνταραν και ποντάρουν στην καταστροφή του συστήματος. Όποιος διάβασε άκουσε αναλύσεις τους καταλαβαίνει τι εννοώ.Πρέπει να εξαφανίσουμε την αστική δημοκρατία και να επιβάλλουμε την δικτατορία του προλεταριάτου ήταν η καθημερινή τους προσευχή Έτσι έμαθαν και αυτό θα το έχουν στο μυαλό τους όσο ζουν.Τώρα όσον αφορά τις ικανότητές τους στο Μάτι και στις πλημμύρες τις απέδειξαν.

    1. Δεν θέλω να σε ταράξω αλλά το σύστημα είναι κατεστραμμένο εδώ και πολύ καιρό, μια βόλτα μέχρι το νοσοκομείο θα σε πείσει για αυτό. Τώρα φάε την δικτατορία του Κορονωϊού και τα παράπονά σου σε εκείνους που έκαναν υφυπουργό τον τότε αρχηγό της Αστυνομίας στο Μάτι.

  9. Ίσως θα πρέπει ο κ. Κουκουφίκας να βαρέσει μερικές υπερωρίες ακόμα για να δικαιολογήσει τις χιλιάδες απολύσεις γιατρών επί ομοϊδεατών του (Σαμαροβενιζέλων) και τις 19.500 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ γιατρών επί ΣΥΡΙΖΑ !!!
    Παρεμπιπτόντως, ο κ.Κουκουφίκας παρέβλεψε να σχολιάσει το απαξιωτικό σχόλιο για τους δημόσιους υπαλλήλους (Σωστός 18 Μαρτίου 2020 at 22:17). Αν και είναι και ίδιος δημόσιος υπάλληλος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει από ευθιξία. Γιατί άραγε ; Αισθάνεται πιο σημαντική την “κομματική ταυτότητα” από την επαγγελματική του ; Τουλάχιστον με τέτοια ακούραστη δραστηριότητα και τέτοια διαπιστευτήρια δεν κινδυνεύει από καμιά αξιολόγηση στο δημόσιο ! Μια γραφική αντίφαση είναι και δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα ο καημένος !

  10. Aν σας καταλαβαίνω όλους σας σωστά , τότε , η Ισπανία , η Γαλλία , η Ιταλία , η Γερμανία , η Ελβετία ! , η Αγγλία , το Βέλγιο κ.λπ , είχαν υποβαθμισμένο Σύστημα Υγείας σαν το δικό μας , και γι’αυτό ο coronavirus , πήρε τις ίδιες , και μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι στη χώρα μας !!……..

    Είστε όλοι σας εξόχως ……εύστοχοι ! Νομίζω όμως , πως καμία ” παρέα ” κυνηγών δεν θα σας ήθελε μαζί της , γιατί υπήρχαν πάρα πολλές πιθανότητες , όταν θα ξεπετιόταν το θήραμα , αντί να πυροβολήσετε αυτό , θα πυροβολούσατε κάποιον της ” παρέας ” !
    …….μήπως και τον ίδιο τον εαυτό σας !…….

    Να το ξαναπούμε ; Άλλο Μάτι Αττικής κι άλλο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ .—

    1. Άλλο “φταίει στρατηγός άνεμος στις πυρκαγιές του 2007”, άλλο “φταίει ο τότε Πρωθυπουργός για τα αυθαίρετα που αδειοδότησε ο γαλάζιος κρατικός μηχανισμός σε παρελθοντικό χρόνο”, όπως άλλο προσλήψεις στο ΕΣΥ και άλλο προσλήψεις Ειδικών Φρουρών για επικοινωνιακά σόου στα Εξάρχεια. Ομοίως άλλο αύξηση κλινών Μ.Ε.Θ. και άλλο σχήματα ΣΔΙΤ και ασφαλιστικό Πινοσέτ. Να μην συνεχίσω τις συγκρίσεις καλύτερα γιατί εκτός ότι θα χτυπήσει όριο λέξεων το σχόλιο και θα μείνει στη μέση θα σας ανέβει και η πίεση μέχρι να σκεφτείτε κάτι να απαντήσετε.

  11. Έχουμε ευθύνες για’αυτά που ξέρουμε , κι όχι για’αυτά που δεν ξέρουμε .

    Ποιο είναι το πρόβλημα , το ανεπαρκές Σύστημα Υγείας ( στην προκειμένη περίπτωση τα Συστήματα όλης της υφηλίου ) ή ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ coronavirus που κατόρθωσε να σμπαραλιάσει όλα τα Συστήματα Υγείας ;

    Ποιον θα ενοχοποιήσεις και θα υπευθυνοποιήσεις , αλλά και θα προσπαθήσεις να αποδομήσεις και να φέρεις στο φως για να τον νικήσεις , τον άγνωστο coronavirus ή τα γνωστά Συστήματα Υγείας ;

    Η τραγωδία στο Μάτι δεν προήλθε από ΑΓΝΩΣΤΗ αιτία ………

    Για’αυτό , κατά τη γνώμη μου , είναι λάθος της αντιπολίτευσης ενοχοποιώντας μια ΑΓΝΩΣΤΗ αιτία , να θέλει να πλήξει και να φθείρει τη σημερινή κυβέρνηση , όπως έπληξε και έφθειρε η τότε αντιπολίτευση την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , με μια ΓΝΩΣΤΗ αιτία της οποίας τα αποτελέσματα είχαν τοπική εμβέλεια κι όχι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ .

    Έχουμε ευθύνη γι’αυτά που ξέρουμε κι όχι γι’αυτά που δεν ξέρουμε , έτσι τουλάχιστον νομίζω εγώ .—

Back to top button