ΕλλάδαΚόσμος

Τα σύνορα κλείνουν οι τουρίστες εγκλωβίζονται…

Μια μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν κλείσιμο των συνόρων του καλώντας τους ξένους υπηκόους (τουρίστες ή προσωρινώς διαμένοντες) που βρίσκονται στη χώρα τους να την εγκαταλείψουν άμεσα. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα καθώς οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει δραματικά τα δρομολόγια τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
Στην Ισπανία όπου ο Κορωναϊός επελαύνει, χιλιάδες τουρίστες προσπαθούν απεγνωσμένα να φύγουν από τη χώρα, πριν επιβληθεί αναστολή πτήσεων και κλείσιμο των συνόρων. Πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους από την δυτική και βόρεια Ευρώπη που τον χειμώνα μένουν μεγάλο διάστημα στην Ισπανία όπου ο καιρός είναι πιο ήπιος. Ωστόσο όλοι αυτοί είναι δύσκολο να βρουν διαθέσιμη πτήση μέσα στα συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια που τους έχουν δοθεί.
Στο Μαρόκο περίπου 12 χιλιάδες Γάλλοι τουρίστες έκαναν έκκληση στον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν να στείλει αεροπλάνα για να επιτρέψουν στην πατρίδα τους. Το αίτημα τους έγινε αποδεκτό και η επιχείρηση επαναπατρισμού θα ξεκινήσει άμεσα.
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες που ανακοινώνουν κλείσιμο συνόρων. Οι προσωρινά διαμένοντες προσπαθούν να τις εγκαταλείψουν ωστόσο οι διαθέσιμες πτήσεις είναι πλέον ελάχιστες έως μηδενικές καθώς οι αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν μεγάλο μέρος του στόλου τους. Κάποιοι προσπαθούν να φτάσουν στην πατρίδα τους μέσω άλλης χώρας με τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν σ΄αυτήν.

Omorfa Taxidia

 

 

 

Back to top button