Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας θα αποφασίσει αν θα τεθεί σε καραντίνα ολόκληρος ο νομός Καστοριάς

Έκλεισαν από την αστυνομία οι 3 δρόμοι πρόσβασης στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά, οι δύο από Κοζάνη και ένας από Καστοριά, μετά την επιβολή καραντίνας σε αυτά από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού.
Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθούν λύσεις για προβλήματα που ανακύπτουν με αναξιοπαθούντες και κατάκοιτους κατοίκους για την βοήθεια στο σπίτι με την μέριμνα Δήμου και περιφέρειας.
Στο Τσοτίλι εγκαταστάθηκε στρατιωτικός γιατρός προκειμένου να βοηθήσει στην ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους περίπου 100 κατοίκους των δύο χωριών έχουν επιβεβαιωθεί 14 κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο αρκετοί ακόμη έχουν παρουσιάσει συμπτώματα.
Στην Καστοριά 
Αρμόδιες αρχές επισημαίνουν πως η Καστοριά έχει πρόβλημα με την εξάπλωση του ιού εξαιτίας και των ταξιδιών επαγγελματιών του νομού στην Ιταλία, με τον Αντιπεριφερειάρχη να έχει προτείνει, ο νομός να τεθεί συνολικά σε καραντίνα.
Η πρόταση αξιολογείται από την Εθνική Επιτροπή Υγείας, η οποία θα αποφανθεί προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αν θα τεθεί ή όχι ολόκληρος ο νομός σε καραντίνα.

thetoc.gr

 

 

 

One Comment

  1. Μόνο να μη γίνει αυτό που έγινε στην Ιταλία.
    Μόλις κυκλοφόρησε η φήμη ότι η βόρεια περιοχή θα μπει σε καραντίνα, μερικοί “έξυπνοι” πρόλαβαν και έφυγαν σε άλλη περιοχή, θεωρώντας ότι οι ίδιοι δεν έχουν συμπτώματα, άρα θα γλίτωναν και έτσι τελικά έκαναν διασπορά του ιού και νόσησαν και οι ίδιοι.
    Τώρα λοιπόν θα δείξουμε πόσο αγαπάμε αληθινά αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του.
    ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Back to top button