Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού marbre από τον Σταύρο Βελλίδη
Υλικά:
-
60 γρ. ελαιόλαδο
-
60 γρ. σπορέλαιο
-
140 γρ. άχνη ζάχαρη
-
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
-
2 κ.γ πορτοκάλι το ξύσμα ακέρωτο
-
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
-
40 γρ. κακάο Nestle Desert
Εκτέλεση:
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα δύο είδη λαδιών, την άχνη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
-
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε ξανά.
-
Δεν ζυμώνουμε πολύ διότι θα αναπτυχθούν οι ίνες της γλουτένης και θα γίνει σκληρή η ζύμη !! Χωρίζουμε την ζύμη σε περίπου 2 ίσα μέρη.
-
Στο ένα προσθέτουμε το κακάο και το ενσωματώνουμε ζυμώνοντας ελαφρά.
-
Τυλίγουμε και τα δύο μέρη ζύμης με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ούτως ώστε να σφίξουν και να πλάθονται πιο εύκολα.
-
Όταν είναι έτοιμα, ξετυλίγουμε απ’ την μεμβράνη και τα ενώνουμε μαζί. Προσοχή όμως, πρέπει να είναι δίχρωμο σαν το μάρμαρο.
-
Εν συνεχεία, πλάθουμε 30 γρ. ζύμης σε μια λωρίδα και ενώνουμε όπως τα μουστοκούλουρα.
-
Έχοντας τοποθετήσει λαδόκολλα σε ταψιά, συνεχίζουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα.
-
Αραδιάζουμε σε ταψιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στον αέρα για 20 λεπτά.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν 15 λεπτά και σερβίρουμε !! Διατηρούνται σε σκεπασμένο σκεύος !!
-
Είναι πεντανόστιμα και νηστίσιμα !! Ότι πρέπει σαν βούτημα στον καφέ !