Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού marbre

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού marbre  από τον Σταύρο Βελλίδη

Υλικά:

50 τεμ.

  1. 60 γρ. ελαιόλαδο
  2. 60 γρ. σπορέλαιο
  3. 140 γρ. άχνη ζάχαρη
  4. 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  5. 2 κ.γ πορτοκάλι το ξύσμα ακέρωτο
  6. 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  8. 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  9. 40 γρ. κακάο Nestle Desert

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα δύο είδη λαδιών, την άχνη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.

  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε ξανά.

  3. Δεν ζυμώνουμε πολύ διότι θα αναπτυχθούν οι ίνες της γλουτένης και θα γίνει σκληρή η ζύμη !! Χωρίζουμε την ζύμη σε περίπου 2 ίσα μέρη.

  4. Στο ένα προσθέτουμε το κακάο και το ενσωματώνουμε ζυμώνοντας ελαφρά.

  5. Τυλίγουμε και τα δύο μέρη ζύμης με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ούτως ώστε να σφίξουν και να πλάθονται πιο εύκολα.

  6. Όταν είναι έτοιμα, ξετυλίγουμε απ’ την μεμβράνη και τα ενώνουμε μαζί. Προσοχή όμως, πρέπει να είναι δίχρωμο σαν το μάρμαρο.

  7. Εν συνεχεία, πλάθουμε 30 γρ. ζύμης σε μια λωρίδα και ενώνουμε όπως τα μουστοκούλουρα.

  8. Έχοντας τοποθετήσει λαδόκολλα σε ταψιά, συνεχίζουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα.

  9. Αραδιάζουμε σε ταψιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στον αέρα για 20 λεπτά.

  10. Αφήνουμε να κρυώσουν 15 λεπτά και σερβίρουμε !! Διατηρούνται σε σκεπασμένο σκεύος !!

  11. Είναι πεντανόστιμα και νηστίσιμα !! Ότι πρέπει σαν βούτημα στον καφέ !

cookpad.com

 

 

Back to top button