Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Γεμάτη κόσμο η παραλία παρά τις συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων

Γεμάτο κόσμο ήταν και σήμερα το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, παρά τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων προς τους πολίτες για μείωση των μετακινήσεων και αποφυγή συγχρωτισμού, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν να περπατούν, να τρέχουν ή να κάνουν ποδήλατο στο κομμάτι του παραλιακού μετώπου, από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και την ηλιοφάνεια.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγος στο επάγγελμα Δρόσος Τσαβλής, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε την κατάσταση “τραγική και παντελώς ανευθύνη” και πρόσθεσε: “Ο κόσμος θα πρέπει να μείνει στα σπίτια του. Δεν πρέπει να μαζεύονται στην παραλία. Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο. Δεν το καταλαβαίνουν; Πίστευα ότι οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου θα ήταν οι τελευταίες και πως επρόκειτο για ανθρώπους που δεν είχαν ενημερωθεί σωστά”.

Σημείωσε, δε, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να βάλει “λουκέτο” στο παραλιακό μέτωπο παρά μόνο να καθαρίζει και να απολυμαίνει με τις υδροφόρες και ειδικό απολυμαντικό υγρό τον χώρο, όπως και πράττει τις τελευταίες ώρες.

ΑΠΕ

Back to top button