Καστοριά

Καμία αίτηση ιατρικού προσωπικού προς το Νοσοκομείο Καστοριάς – Πέντε ασθενείς σε καλή κατάσταση

Μηδαμινό το ενδιαφέρον των γιατρών να εργαστούν στο Νοσοκομείο Καστοριάς, στο πλαίσιο των προσλήψεων επικουρικού προσωπικού,  σύμφωνα με δηλώσεις της καρδιολόγου κ. Δέσποινας  Κοζατσάνης στη Γιάννα Λούσιου, στο δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ . Η κ. Κοζατσάνη ανέφερε ότι έχουν γίνει κάποιες αιτήσεις προς το Νοσοκομείο για πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ δεν υπάρχει καμία για ιατρικό προσωπικό. Δήλωσε ακόμη ότι πέντε νοσηλεύτριες, από παλαιούς διαγωνισμούς, εκπαιδεύονται ήδη στο νοσοκομείο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους , ενώ γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν λύσεις για επάνδρωση ιατρικού προσωπικού.
Η κ. Κοζατσάνη έκανε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να μη σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, έστω και με ραντεβού, στους πολίτες της Καστοριάς, ενώ εξέφρασε την ανάγκη δημιουργίας κέντρου αιμοληψίας. Όπως ανέφερε, έχουν σταλεί δείγματα από όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των τμημάτων Τεχνητού Νεφρού και Επειγόντων Περιστατικών, στα οποία γίνεται εξονυχιστική απολύμανση , κάτι που σταδιακά θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει καμία εστία διασποράς του ιού.
Τέλος μίλησε για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση που είχε η έκκληση βοήθειας για το νοσοκομείο, καθώς φορείς, σύλλογοι και ιδιώτες της Καστοριάς αλλά και της Φλώρινας βοήθησαν στην ενίσχυση  με ιατρικά υλικά.
Στο δελτίο μίλησε ακόμη ο  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος πρότεινε την πρόσληψη γιατρών από παλιές προκηρύξεις.
Στο Νοσοκομείο Καστοριάς αυτή την ώρα νοσηλεύονται 5 ασθενείς σε καλή κατάσταση.

2 Comments

  1. οταν η κατασταση ηταν χαλαρουητα, ολοι δεν μας παιρνουν για δουλεια,τωρα εκδικουνται κ κανουνε τουμπεκι . αιντε να σας δω……..

Back to top button