Καστοριά

Κορονοϊός: Οι γενναίοι του νοσοκομείου Καστοριάς – Δεν το βάζουν κάτω

Παρά το γεγονός πως το 1/3 του νοσοκομείου λείπει από τη θέση του, όσοι έχουν απομείνει δεν εγκαταλείπουν τη μάχη.

Ο νομός Καστοριάς είναι προς ώρας αυτός που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό στην ελληνική επικράτεια, μετρώντας τρεις νεκρούς ήδη, με τελευταίο εξ αυτών τον 70χρονο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, δε, είναι τουλάχιστον είκοσι, τα μισά εκ των οποίων εντός του νοσοκομείου (χωρίς να είναι κέντρο αναφοράς) με συνέπεια την ευκολότερη διασπορά του ιού.

Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που προσπαθεί να σταθεί γενναία σε μια πολύ επίπονη συνθήκη, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που είναι διαθέσιμοι να δίνουν καθημερινό αγώνα απέναντι στην πανδημία. Μάλιστα όλη αυτή η προσπάθεια έχει ευαισθητοποιήσει κατοίκους της περιοχής αλλά και Καστοριανούς του εξωτερικού, οι οποίοι χορηγούν ή στέλνουν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης προς διευκόλυνσή του προσωπικού.

Ο Δημήτρης Κουσουρής, πρόεδρος των εργαζομένων, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι η εθελοντική προσφορά του κόσμου, χωρίς να έχει ζητηθεί οτιδήποτε, “είναι συγκινητική, μας δίνει ελπίδα και ταυτόχρονα κουράγιο για τις ημέρες που έρχονται και τους δηλώνουμε ότι θα κρατήσουμε το νοσοκομείο όρθιο στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας“.

Σε πρώτη φάση βέβαια αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι άπαντες να είναι υγιείς. Γι’ αυτό και όλο το προσωπικό υποβάλλεται σε υποχρεωτικό έλεγχο, κατόπιν συνεννόησης της διοίκησης με τον ΕΟΔΥ. Όπως συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουσουρής, “χθες έδωσαν δείγμα 30 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου, σήμερα έδωσαν 70 άτομα και μέχρι αύριο θα ‘χουν δώσει όσοι από τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκονται σε καραντίνα ή σε υποχρεωτικές αναρρωτικές άδειες“.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε ότι παράλληλα με την διαδικασία ελέγχου ανίχνευσης για τον κορονοϊό, αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να γίνει απολύμανση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. Η απολύμανση θα γίνει σταδιακά και θα περιλαμβάνει, τις κλινικές, τους χώρους των ΤΕΠ, των εξωτερικών ιατρείων, των χειρουργείων, του νεφρολογικού τμήματος, των κτηρίων διοίκησης και των χώρων αναμονής.

Όπως φαίνεται στόχος της διοίκησης είναι να δοθεί τέλος στις αμφιβολίες από πλευράς του προσωπικού για το εάν είναι φορείς ή όχι του ιού και από την άλλη να μην υπάρχουν υποψίες από την πλευρά των ασθενών και των συγγενών τους που νοσηλεύονται στο ίδρυμα μήπως κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό. Τις επόμενες ημέρες το νοσοκομείο αδειάζει από τους τελευταίους ασθενείς που νοσηλεύονται στις πτέρυγες του και θα μείνουν να νοσηλεύονται στις ειδικές πτέρυγες που έχουν δημιουργηθεί μόνο τα ύποπτα περιστατικά αλλά και όσοι ήδη νοσούν σε άλλη πτέρυγα που δημιουργήθηκε γι’ αυτόν το σκοπό.

 

news247.gr

Back to top button