Θύμα του κορονοϊού και ο θρυλικός σαξοφωνίστας Μανού Ντιμπάνγκο

Ο θρυλικός σαξοφωνίστας και εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της αφρο-τζαζ Μανού Ντιμπάνγκο εισήλθε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού όπου”αναπαύεται και αναρρώνει με ηρεμία”, όπως ενημερώνει η σελίδα του στο Facebook.

Η ίδια πηγή πληροφορεί πως ο διάσημος κι αγαπητός Αφρικανός μουσικός, που γεννήθηκε πριν από 86 χρόνια στο Καμερούν, “πρόσφατα νοσηλεύθηκε λόγω covid-19”.

H ιστοσελίδα του εξηγεί πως ο εμπνευσμένος μουσικός “χαίρεται προκαταβολικά που σύντομα θα ξαναβρεθεί” με το κοινό του. Ο Ντιμπάνγκο είναι ο συνθέτης μιας από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μουσικές επιτυχίες, το “Soul Makossa” (1972). Η επιτυχία του ήταν αναπάντεχη, καθώς το κομμάτι αυτό ήταν στην β’ πλευρά του δίσκου 45 στροφών με κύριο κομμάτι τον ύμνο της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Καμερούν για το Κόπα Άφρικα.

Ανακάλυψη των dj της Νέας Υόρκης, το κομμάτι αυτό ταξίδεψε παντού και είχε πολλές εκτελέσεις. Ο Ντιμπάνγκο μάλιστα είχε μηνύσει για λογοκλοπή τον Μάικλ Τζάκσον για ένα κομμάτι του στο άλμπουμ Thriller, όμως η υπόθεση έκλεισε με οικονομικό συμβιβασμό.

Ο Μανού Ντιμπάνγκο έχει ερμηνεύσει τις επιτυχίες του αρκετές φορές σε συναυλίες και στην Ελλάδα, με την πιο πρόσφατη το 2017 στην Αθήνα.

ΑΠΕ