Ελλάδα

Δέκα οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα

Απεβίωσε γυναίκα 93 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου ως επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού στους 10.

Προερχόταν από την Ηλεία ως επαφή με τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους.

Σ. Τσιόδρας: Σε 495 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

«Δεν είναι διακοπές», Με αυτή τη φράση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας τα είπε όλα. «Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Τσιόδρας παρακάλεσε όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα  νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε δυνητικά να νοσήσει και να κινδυνεύσει από τον νέο κορονοϊό. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα νησιού στα Δωδεκάνησα, όπου η μόνη επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου ήταν επισκέπτης από την Αθήνα.

Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον 3 θανάτους, που αφορούσαν σε άνδρες μεγάλης ηλικίας με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζοντας των συνολικό αριθμό των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού στους 9.Οι δυο κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ο άλλος σε νοσοκομείο της Κοζάνης.

Παράλληλα ανακοίνωσε 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανεβάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων συνολικά στα 495. Σε 84 από αυτά η πηγή μετάδοσης είναι απροσδιόριστη, 90 ασθενείς νοσηλεύονται από τους οποίους 20 είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας  επανέλαβε ότι το κύριο μήνυμα  είναι «μένω στο σπίτι αν έχω ήπια συμπτώματα, δεν υπάρχει ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου σε νέους, υγιείς αλλά και όσους έχουν ήπια συμπτώματα».

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της επιδημίας, ο Σ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι «η πρόβλεψή μας παραμένει σταθερή για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας. Το αν αυτό αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία θα εφαρμόσουμε τα μέτρα του αυτοπεριορισμού». Εξήγησε ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της κατάστασης και είπε ότι δυο παραμένουν οι στόχοι του σχεδιασμού, να μην νοσήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου και να μην νοσήσουμε όλοι μαζί.

AΠΕ

Back to top button