Κέικ με τρούφα σοκολάτας και πορτοκάλι από τον Γιώργο Πουρναράκη
Υλικά:
250 γρ. Σπορέλαιο
480 γρ. Ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 ml. Γάλα
500 γρ. Αλεύρι
20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
60 γρ. Τρούφα σοκολάτας
Βούτυρο για την φόρμα του κέικ
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
-
Βουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ.
-
Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα.
-
Προσθέτουμε το γάλα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα, μετά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
Τέλος,ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και το ψήνουμε για 45 λεπτά.
-
Το κέικ είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!