Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κέικ με τρούφα και πορτοκάλι

Κέικ με τρούφα σοκολάτας και πορτοκάλι από τον Γιώργο Πουρναράκη

Υλικά:

250 γρ. Σπορέλαιο
480 γρ. Ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 ml. Γάλα
500 γρ. Αλεύρι
20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
60 γρ. Τρούφα σοκολάτας
Βούτυρο για την φόρμα του κέικ
Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC.

  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.

  3. Βουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ.

  4. Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

  5. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα.

  6. Προσθέτουμε το γάλα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα, μετά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  7. Ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά.

  8. Τέλος,ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και το ψήνουμε για 45 λεπτά.

  9. Το κέικ είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!

cookpad.com

 

 

Back to top button