Καστοριά

Κορονοϊός: Οι γνωστοί και άγνωστοι ήρωες της Καστοριάς

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση ζούμε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας, η οποία έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μετά και τον τρίτο θάνατο επιβεβαιωμένου κρούσματος στον κορονοϊό.

Η διαχείριση εκτάκτων αναγκών είναι, ως γνωστόν, εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη  και όπως αποδεικνύεται,  η πράξη απέχει πολύ από τα σενάρια και τις θεωρίες.

Η Καστοριά προσπαθεί να αντέξει, προσπαθεί να μείνει όρθια σε αυτή τη δοκιμασία και να περάσει με όσες το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

 

Μεγάλα μπράβο και πολλά ευχαριστώ σε κάθε έναν από τους παρακάτω αρωγούς αυτής της προσπάθειας, τοπικά:

Στους ιδιώτες και σε επιχειρήσεις της πόλης που προσφέρουν μάσκες, τρόφιμα και άλλα υλικά στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

 

Στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ. Δημήτρη Σαββόπουλο, ο οποίος δεν σταματά να βγαίνει μπροστά αναλαμβάνοντας μέρος της ενημέρωσης του κόσμου αλλά και υποστηρίζοντας δραστικότατα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, κ. Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο οποίος δηλώνει παρών με σημαντικές παρεμβάσεις και συνεχή ενημέρωση στον Καστοριανό πολίτη.

Στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Πάνο Κεπαπτσόγλου ο οποίος από την πρώτη στιγμή απέδειξε πόσο σοβαρή αντιλαμβάνεται ότι είναι η κατάσταση  στην περιοχή μας, απολυμαίνοντας σχολεία (στις 28 Φεβρουαρίου) και συστήνοντας μέτρα προστασίας στου Δημότες του.

Στον Δήμαρχο Καστοριάς , κ. Γιάννη Κορεντσίδη, που φροντίζει να απολυμαίνονται Δημόσιοι χώροι και να προτρέπει τον κόσμο να δείξει την σοβαρότητα που απαιτείται. Του αξίζει ένα ιδιαίτερο μπράβο που αποκάλυψε δημόσια πως έκανε προληπτικό τεστ για κορονοϊό, καθώς και το αποτέλεσμά του.

Στους Βουλευτές του Νομού οι οποίοι με διαφορετική εξωστρέφεια και με λιγοστές ευτυχώς πολιτικές κόντρες μεταξύ τους, είναι παρόντες αυτή την κρίσιμη στιγμή του Νομού, προσπαθώντας για το καλύτερο.

Στη  γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Νάτσιου, με πρωτοβουλία της οποίας η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Αυστρίας “Griechenlandhilfe” (Βοήθεια προς την Ελλάδα) αποστέλλει μεγάλη ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Ελλάδα (μάσκες, αντισηπτικά, σετ χειρουργείου κλπ) που θα δοθεί και στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Στους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς που με ζήλο και κίνδυνο της υγείας τους είναι δίπλα στον Καστοριανό πολίτη για τις καθημερινές ιατρικές και φαρμακευτικές του ανάγκες.

Στους εργαζομένους των σωμάτων ασφαλείας που είναι κάθε στιγμή διαθέσιμοι για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας.

Στους εργαζομένους της καθαριότητας, των δομών «βοήθεια στο σπίτι», στην προετοιμασία γευμάτων, στους ιδιώτες συμβούλους ψυχολογικής υποστήριξης (όπως  ο Γιώργος Ιατρού) που προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες σε πολίτες που έχουν ανάγκη  , στους εργαζομένους στα Super Markets και σε άλλα καταστήματα που δουλεύουν ακατάπαυστα για να μη λείψει τίποτα από τα τραπέζια μας, στα delivery που έρχονται σε άμεσο κίνδυνο για να μας παρέχουν την ευκολία παραλαβής γευμάτων και καφέ και σε όλους τους άλλους εργαζομένους που είναι εκεί έξω για εμάς…

Σε όλους τους πολίτες που συμμορφώνονται με τις οδηγίες και αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Που μένουν στο σπίτι, όσο καλό καιρό- ιδανικό για βόλτα- κι αν έχει έξω και αποφεύγουν συγχρωτισμό.

Στους συμπολίτες μας (ευχόμαστε να υπάρχουν ήδη) που παραδέχονται ή θα παραδεχθούν στο μέλλον ότι είναι φορείς του ιού, προφυλάσσοντας τον περίγυρο τους. Τέτοιες στιγμές τέτοιες πράξεις ευθύνης μπαίνουν πολύ πιο ψηλά από στιγματισμό, επιδείξεις δύναμης και μυστικοπάθειες.

Στους δημοσιογράφους που προσπαθούν με τον τρόπο του ο καθένας να παρέχει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση στο κοινό του.

Στους δασκάλους και καθηγητές που δεν σταμάτησαν τη διδασκαλία μέσω διαδικτύου.

Στα μικρά παιδιά που κάνουν μεγάλη υπομονή στο σπίτι. Στους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ που περνούν ακόμα πιο δύσκολες στιγμές.

Στους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν χάσει το χαμόγελο και το χιούμορ τους, όσο ελπίζουν για την δική μας υπευθυνότητα!

Το μεγαλύτερο ΜΠΡΑΒΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους μας πηγαίνει φυσικά στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καστοριάς. Για το μεγαλείο ψυχής που αποδεικνύει κάθε ένας ξεχωριστά αυτές τις τραγικές στιγμές!!

 

Και συνεχίζουμε….πιο δυναμικά και υπεύθυνα!

 

 

Χ.Κ.

 

aboutkastoria.gr

 

Back to top button