Καστοριά

Κυνηγημένος από τον κοροναϊό: Η απίθανη περιπέτεια του Χαράλαμπου Καπαχτσή από την Κίνα έως την Καστοριά

Κυνηγημένος από τον κοροναϊό : Η απίθανη περιπέτεια ενός Έλληνα από την Κίνα έως την Καστοριά | in.gr

Από το Πεκίνο, στο Μιλάνο και έπειτα στην… Καστοριά: ένας 47χρονος που επισκέφτηκε τους «καυτούς» τόπους του Covid-19 ελάχιστες ημέρες πριν από τη δραματική εξάπλωση του ιού σ’ αυτούς

Κίνα και Ιταλία: οι δύο χώρες που (προς το παρόν) έχουν πληγεί όσο καμία άλλη από τον θανατηφόρο Covid-19. Η μεν πρώτη «γέννησε» την πανδημία που έχει τρομοκρατήσει ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η δεύτερη κατέστη ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης. Δύο περιοχές όπου η πανδημία καραδοκεί και ακόμα και στις πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες κρύβεται ο θάνατος.

Δύο κράτη από τα οποία ελάχιστοι έχουν σφραγίδα στα διαβατήριά τους με ημερομηνία που καταλήγει στο 2020. Κι όμως, ένας Ελληνας επισκέφτηκε και τους δύο «καυτούς» τόπους ελάχιστες ημέρες πριν από τη δραματική εξάπλωση του κοροναϊού σε αυτούς!

Πρόκειται για τον 47χρονο Χαράλαμπο Καπαχτσή, με καταγωγή από την επίσης πληττόμενη (σε πολύ μικρότερη κλίμακα) Καστοριά, οι επαγγελματικές δραστηριότητες του οποίου τον οδήγησαν σε Πεκίνο και Μιλάνο, ελάχιστα 24ωρα πριν οι δύο πόλεις τεθούν σε καραντίνα και επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πώς περιγράφει ο ίδιος την απίθανη περιπέτειά του. Οι επαγγελματικές δραστηριότητες, το… κακό τάιμινγκ, οι φόβοι και οι ανησυχίες του εν μέσω πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν

in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χαράλαμπος Καπαχτσής: «Μπήκα σε αυτοπεριορισμό δύο εβδομάδων – Μετά τις 9 το βράδυ η Καστοριά θυμίζει Γκρόζνι» (όλο το ρεπορτάζ)

 

Back to top button