Καστοριά

“Μην τα βάζεις με τον ιό” (της Άρτεμης Φραδέλου)


Αν δεν αντέχεις να μείνεις μέσα στο σπίτι σου, είναι γιατί δεν έχεις φροντίσει το χώρο σου, να σε εκφράζει, να σε χαλαρώνει, να σε εμπνέει.
Αν δεν μπορείς να μείνεις στην απομόνωση με την οικογένειά σου, είναι γιατί δεν έχεις εξασκήσει την επικοινωνία μαζί τους.
Αν δεν αντέχεις να μείνεις μόνος σου, τότε έχεις χάσει τη σύνδεση με τον εαυτό σου.
Αν φοβάσαι ότι αν καθίσεις πολλές ώρες μέσα στο σπίτι θα παχύνεις, είναι γιατί μέχρι τώρα δεν είχες μεριμνήσει σοβαρά για τη διατροφή σου και την υγεία σου.
Αν πάλι ανησυχείς μη χάσεις για κάποιες ημέρες τη γυμναστική σου όπως την είχες συνηθίσει, είναι γιατί δεν έχεις ακόμη αφουγκραστεί το σώμα σου: δεν του χρειάζεται τόσο η προπόνηση, όσο η κίνηση.
Αν δεν βρίσκεις κάποια ενδιαφέρουσα ασχολία μέσα στο σπίτι, είναι γιατί έχεις παραμελήσει τη φαντασία σου: είναι τώρα μια ευκαιρία να την προκαλέσεις λίγο.
Αν φοβάσαι ότι με τον εγκλεισμό σου χάνεται πολύτιμος παραγωγικός χρόνος, είναι γιατί έχεις μάθει να κυνηγάς το χρόνο: ευκαιρία να δεις πώς είναι να τον απολαμβάνεις και ακίνητος, μια και αυτό τελικά είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείς να μάθεις.
Αν νιώθεις ότι εγκλωβίζεσαι επειδή πρέπει να μείνεις στο σπίτι, επιχείρησε να ταξιδέψεις με το μυαλό σου.
Αν ξεβολεύεσαι γιατί δεν μπορείς να κάνεις όλα όσα είχες συνηθίσει να κάνεις κάθε μέρα, δοκίμασε καινούρια πράγματα, νέους τρόπους.
Πάντα πίστευα ότι το μεγαλύτερο προσόν του ανθρώπου είναι η ικανότητα να προσαρμόζεται, απλά χρειάζεται λίγη εξάσκηση. Δες αυτή τη συγκυρία σαν ευκαιρία να βάλεις σε ισχύ αυτήν σου την ικανότητα που έχει ατροφήσει.
Αλλά μην τα βάζεις με τον ιό.
Δεν φταίει ένας ιός για τη γκρίνια και την αδυναμία σου.

 

 

 

Back to top button