Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Σπιτικό παστέλι

Σπιτικό παστέλι από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπα τσαγιού μέλι
2 κούπες τσαγιού σουσάμι
λίγο σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζω το σουσάμι σε ένα ταψί και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, να καβουρντιστεί για 10 λεπτά (ανακατεύω συχνά με ένα κουτάλι).
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνω το μέλι και το βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει.
Προσθέτω και το σουσάμι και αφήνω το μείγμα μου να πάρει 2 με 3 βράσεις ακόμη.
Λαδώνω με το σπορέλαιο ένα τετράγωνο ταψί και ρίχνω μέσα το παστέλι μου.
Το απλώνω καλά για να γίνει λείο και το αφήνω για λίγο να παγώσει,έπειτα το κόβω κομμάτια και το αφήνω για όση ώρα χρειάζεται να σταθεροποιηθεί
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

erasitexnies.blogspot.com

 

 

 

Back to top button