Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού

Έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου  2020 σε στις 14:00, για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

α/α

ΘΕΜΑ

1

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση και διαμόρφωση θέσεων θέας στην περιοχή Αγίου Νικολάου Άργους Ορεστικού».

2

Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου: “Ασφαλτοστρώσεις – Αποκαταστάσεις τομών ύδρευσης και αποχέτευσης δημοτικών οδών Δήμου Άργους Ορεστικού 2019”

3

Αποδοχή επιχορηγήσεων και έγκριση της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2020.

4

Εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή – αποκατάσταση  αντιπυρικών ζωνών και δασικών – αγροτικών δρόμων Δήμου Άργους Ορεστικού» με αυτεπιστασία.

5

Αποδοχή όρου δανειστικού συμβολαίου για την εκτέλεση του ενταγμένου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» έργου: «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Άργους Ορεστικού».

6

Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών (πυροπροστασία).

7

Έγκριση προσχώρησης του Δήμου στον Σύμφωνο Δημάρχων στο πλαίσιο της εκπόνησης Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας.

8

Έγκριση ετήσιου απολογισμού δράσεων της ΔΙΑΔΥΜΑ έτους 2019.

9

Καταρχήν λήψη απόφασης για την εκμίσθωση βοσκότοπων στην Κοινότητα Βράχου.

10

Καταρχήν λήψη απόφασης για την εκμίσθωση αγροτεμαχίου στην Κοινότητα Μηλίτσας.

11

Έγκριση ή μη της πρακτικής άσκησης σπουδάστριας Ι.Ε.Κ.

12

Συγκρότηση επιτροπής για τον καταρτισμό του ετήσιου Μητρώου Αρρένων γεννηθέντων το έτος 2019.

13

Τροποποίηση της με αρ. 222/2019 απόφασης του ΔΣ περί χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου εμπορίου (λαϊκών αγορών).

14

Αίτηση του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού για την παραχώρηση χρήσης  αίθουσας του κτηρίου όπου στεγάζεται η ανωτέρω σχολική μονάδα.

Γίνεται μνεία ότι θα κληθούν κατά προτεραιότητα οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας.

Η διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης για τη λήψη απόφασης σχετικά με τα ανωτέρω θέματα επιλέγεται σύμφωνα με τις διατάξεις: α)  της Πράξης Νομοθ. Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τεύχος A’) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» και ειδικότερα της παρ. 1 του άρθρου 10 «Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» και β) των με αρ. πρωτ. 18318/13-03-2020 και 18639/16-03-2020 εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι  των κοινοτήτων μπορούν  να ενημερώνονται για τα ανωτέρω θέματα   από τον ηλεκτρονικό φάκελο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο   Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Παναγιώτης  Βακόπουλος

 

 

Back to top button