“Γρήγορο” τιραμισού χωρίς αβγά από τον Σεφ Βασίλη Καρανικόλα
YΛΙΚΑ
Ακόμα και οι φαν της σοκολάτας υποκλίνονται στην γευστική τελειότητα του τιραμισού, που συνδυάζει κρέμα μασκαρπόνε, κακάο, σαβαγιάρ και καφέ.
Για την κρέμα μασκαρπόνε
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 7 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
- 20 γρ. κρασί, marsala, κόκκινο ή κονιάκ ή μαυροδάφνη
- 40 γρ. έτοιμο καφέ espresso κρύο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος, σαντιγί
Για το σιρόπι καφέ
- 200 γρ. έτοιμο καφέ espresso ζεστό
- 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 30 γρ. γάλα
- 30 γρ. λικέρ καλούα (αν έχουμε kahlua θα δώσει ωραία επίγευση στα σαβουαγιάρ)
Για τη σύνθεση του γλυκού
- μπισκότα σαβουαγιάρ
- σιρόπι καφέ
- κρέμα μασκαρπόνε
- 20 γρ. κακάο (για διακόσμηση)