ΚαστοριάΝεστόριο

Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος για την επισκεψιμότητα στον χώρο του River Party

Σε συνέχεια ενός σχολίου του γράφτηκε σ’ ένα από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης το οποίο αναδημοσιεύτηκε και σε τοπικά ενημερωτικά sites, ότι δήθεν υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στον χώρο του River Party που εγκυμονεί κινδύνους για τον οικισμό Νεστορίου αναφέρω τα εξής:
1. Ο χώρος του River Party απέχει μέση απόσταση χιλίων μέτρων από τον οικισμό Νεστορίου και σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών, κανένας ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί από τέτοια απόσταση προς γειτονικό οικισμό.
2. Θα είχε πράγματι νόημα η απαγόρευση εισόδου στον χώρο, εφόσον εκεί συγκεντρώνονταν και συνωστίζονταν εκατοντάδες άνθρωποι και άρα συνέβαλαν στην μεταξύ τους μετάδοση και στην περαιτέρω εξάπλωση του ιού στην κοινότητα. Αυτό, ως γνωστόν, συνέβη σε δρόμους, πλατείες και χώρους αναψυχής πολλών πόλεων (και στον δικό μας νομό) και οδήγησε στο μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
3. Ο δήμος παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή την επισκεψιμότητα στον χώρο με καθημερινή φυσική παρουσία Αντιδημάρχου και διαπίστωσε ότι ποτέ ο αριθμός των επισκεπτών δεν ξεπέρασε τους 15 εώς 20 σ’ έναν χώρο 200.000 τ.μ, όταν ο νόμος επιτρέπει την συγκέντρωση σε κλειστούς χώρους (super market κτλ.) ενός ατόμου ανά 10 τ.μ.
Επίσης είχε ζητηθεί από την αστυνομία να επιτηρεί την κίνηση στον χώρο του River Party και εφόσον ξεπεραστούν τα εσκαμμένα να παρέμβει (πράγμα που δεν χρειάστηκε ποτέ).
Ας μην δημιουργούνται λοιπόν εντυπώσεις χωρίς να υπάρχει λόγος.
Ας μην ενσπείρεται ο πανικός την ώρα της μάχης.
Ο δήμος με τα μέσα που διαθέτει και τις δυνατότητες που έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί.
Λειτουργεί, βοηθά, ενημερώνει, απολυμαίνει κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και τηρεί ευλαβικά όλες τις οδηγίες και τις εντολές της πολιτικής προστασίας.
Αν παρόλα αυτά κάτι παραλείπουμε ή χρειάζεται να το βελτιώσουμε παρακαλούμε πολύ να μας τηλεφωνείτε και να μας ενημερώνετε.
Όποιος όμως ψάχνει αυτές τις στιγμές ανύπαρκτους λόγους για κριτική, σχόλια και δημοσιότητα το κάνει με δική του ευθύνη και γι’ αυτό κρίνεται.
Εμείς όλοι τηρούμε τις οδηγίες, συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα για να περιορίσουμε την εξάπλωση και ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Χρήστος Γκοσλιόπουλος

Με πολύ κόσμο τις τελευταίες ημέρες το River Party!

 

 

 

Back to top button