ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Πηνελόπη Νίκα: “Μένουμε σπίτι, γυμναζόμαστε σπίτι” (συνέντευξη)

pinelopi

Η Καστοριανή αθλήτρια του μοντέρνου πεντάθλου του  Παναθηναϊκού, Πηνελόπη Νίκα, μίλησε στο trifilara.gr θέλοντας έτσι να περάσει το δικό της μήνυμα για το #Μένουμε_Σπίτι για να προφυλάξουμε εμάς και τους γύρω μας, ενώ τόνισε ότι η υγεία είναι πάνω από όλα.

Μάλιστα, στην φωτογραφία που εξασφαλίσαμε χαρακτηριστικά αναφέρει: “You can still practice at home 😂😂

-Η γνώμη της για την γενικότερη κατάσταση της χώρας και την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού

“Είναι μία αρκετά δύσκολη περίοδο για ολόκληρη την υφήλιο αυτήν την στιγμή και όχι μόνο για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε σε μία αρκετά σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση και οφείλουμε να την διαχειριστούμε με ψυχραιμία και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφύγουμε ακραίες συμπεριφορές και πανικό. Δεν είναι αστείο όσο και αν φαίνεται ότι έχει βγει από ταινία!”

-Που βρίσκεται τώρα με αυτήν την κατάσταση

“Βρίσκομαι Αθήνα! Φυσικά ΣΠΙΤΙ! Από την Παρασκευή που το υπουργείο ανακοίνωσε αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, κάθομαι σπίτι ακολουθώντας της οδηγίες για την καραντίνα. Νομίζω ότι όλοι οφείλουμε να το κάνουμε, χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι θέμα κοινωνικής υπευθυνότητας και σεβασμού στον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.”

-Ποιο είναι το μήνυμά της για την κατάσταση

“Αυτό που θα ήθελα πω είναι όλοι μας να βάλουμε λίγο στην άκρη τους εαυτούς μας, την καλοπέραση μας, τις όποιες υποχρεώσεις που έχουμε και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των αρμοδίων, διότι προέχει η ΥΓΕΙΑ και έπονται όλα τα υπόλοιπα. Ακόμα και αν δεν αφορά μόνο την δική μας προσωπική υγεία αλλά γενικότερα του συνόλου.Πάντως, θα ήθελα να πω ότι θα έπρεπε ο καθένας να δει την καραντίνα λίγο θετικά και να την αξιοποιήσει για να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει, να περάσει χρόνο με την οικογένεια του, να διαβάσει ένα βιβλίο και γενικά να βρει τον εαυτό του. Ας μην παραπονιόμαστε και βλέπουμε μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων! Στο σπίτι μας καθόμαστε δεν θα έπρεπε να το βλέπουμε σαν φυλακή!”

-Αν ανυπομονεί να αγωνιστεί ξανά

“Σίγουρα ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες! Νομίζω ότι όλοι οι αθλητές ανυπομονούμε ! Βέβαια αυτήν την στιγμή λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης είναι αμφίβολο το αν θα υπάρχει αθλητική δραστηριότητα τους επόμενες μήνες. Προέχει να ξεπεράσουμε την τωρινή κατάσταση και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά σιγά!”

trifilara.gr

 

Back to top button