Καστοριά

Μήνυμα του Ζήση Τζηκαλάγια για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Συμπατριώτες μου

Μαθαίναμε στο σχολείο πως ξημερώνει διπλή γιορτή,θρησκευτική γιατί ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ανήγγειλε στην Παναγία την γέννηση του Χριστού και Εθνική γιατί ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821 για την απελευθέρωση από την τουρκική σκλαβιά.Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα γιορτάσουμε διαφορετικά.

Αδέλφια μου
Ως Βουλευτής και ως Ιατρός, σας καλώ να ανάψουμε το καντήλι και να προσευχηθούμε στο εικονοστάσι του σπιτιού μας, καθώς και να υψώσουμε την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας.Του χρόνου 200 χρόνια μετά την Παλιγγενεσία του έθνους εύχομαι και ελπίζω να γιορτάσουμε χαρμόσυνα.

 

2 Comments

  1. Φρονώ ότι τέτοιες ώρες δεν είναι καιρός για πολλά σχόλια. Έχουμε άλλα προβλήματα να λύσουμε κι εμείς ως πολίτες.
    Επειδή όμως κανείς δεν είναι αυθεντία, ας δέχεται και ο βουλευτής και ιατρός να τον διορθώνουν.

    Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ο Αρχάγγελος που έφερε το χαρμόσυνο μήνυμα στην Παρθένο Μαρία δεν ήταν ο Μιχαήλ, ο οποίος απεικονίζεται με το σπαθί να παίρνει τις ψυχές.
    Τα ευχάριστα τα ανήγγελλε ο Γαβριήλ.

    Ως λάθος του βουλευτή ασχολίαστο, αλλά ως Ιερά Παράδοση αναλλοίωτο.

  2. Wikipedia
    Ο αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ο άγγελος που εμφανίστηκε στο προφήτη Δανιήλ, στην γυναίκα του Μανωέ, και της ανήγγειλε πως θα γεννήσει τον Σαμψών. Στον ιερέα Ζαχαρία, πως θα γεννήσει τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Αυτός ήταν ο άγγελος που έφερε το χαρμόσυνο μήνυμα στην Μαριάμ περί της γεννήσεως του Ιησού Χριστού. Αυτός καθησύχασε τους φόβους του Ιωσήφ. Ό ίδιος παρουσιάστηκε στους βοσκούς. Επίσης, ανήγγειλε στον Ιωσήφ να πάρει την Μαρία και το βρέφος και να φύγει στην Αίγυπτο και ύστερα από καιρό, να επιστρέψει στη γη του Ισραήλ..

Back to top button