Καστοριά

Ο Μπάμπης Μακρίδης προτείνει μια ταινία για τις μέρες της καραντίνας

close encounters 607

Tο Flix ζητά κάθε μέρα από έναν καλλιτέχνη να φτιάξει πρόγραμμα στον κινηματογράφο του σπιτιού μας, με κάτι που θα (ξανα)δεί κι ο ίδιος τις μέρες της καραντίνας!

Οι μέρες της καραντίνας θέλουν προσοχή, υπομονή, πειθαρχία και… πολύ σινεμά! Μένουμε σπίτι, φτιάχνουμε ατμόσφαιρα και βλέπουμε ταινίες – ταινίες που πάντα θέλαμε να δούμε και δεν βρήκαμε ποτέ το χρόνο, ταινίες που θα ξαναδούμε γιατί μάς στηρίζουν, μάς φτιάχνουν το κέφι, σκοτώνουν την κακή διάθεση και την κλεισούρα.

Ο Μπάμπης Μακρίδης, σκηνοθέτης του «L» του «Οίκτου», αλλά και του ντοκιμαντέρ «Πουλιά» που πρόλαβε φέτος να κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ, αλλά όχι ακόμη να προβληθεί στην Ελλάδα αφού το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης όπου θα συμμετείχε στο διαγωνιστικό Film Forward πήρε αναβολή, διαλέγει κάτι που απηχεί με τον τρόπο του τις μέρες που ζούμε.

Λοιπόν, καναπές και «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» του παραμυθά Στίβεν Σπίλμπεργκ . Όχι απαραίτητα η αγαπημένη μου ταινία ( δεν είναι η ώρα και η στιγμή για Ρομπέρ Μπρεσόν χα χα χα ) αλλά μια ταινία ψυχαγωγική για «όλη την οικογένεια» που αφηγείται την επαφή του ανθρώπου με κάτι άγνωστο. Άγνωστο και παράξενο σαν αυτό που ζούμε.

Η ιστορία παρακολουθεί την αλλαγή της ζωής των πρωταγωνιστών μετά την επαφή τους με κάτι πρωτόγνωρο.

Νομίζω ότι η ζωή μας θα αλλάξει προς το καλύτερο ύστερα από αυτήν την στενή επαφή τρίτου τύπου με αυτό που συμβαίνει εκεί έξω.

Back to top button