Καστοριά

Ζ. Τζηκαλάγιας: Στέλνουμε 20 τεστ κοροναϊού και μας έρχονται αποτελέσματα για 3!

Για μεγάλη καθυστέρηση στα αποτελέσματα των δειγμάτων και την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως η επίταξη ιδιωτικών εργαστηρίων έκανε λόγο ο πνευμονολόγος και βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Συμμετέχοντας και ο ίδιος, ως γιατρός, στην μάχη κατά της επιδημίας, μίλησε στην ΕΡΤ και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Καστοριάς.

Μάλιστα, όπως είχε πει σε άλλες δηλώσεις του ο ίδιος, η περιοχή έχει πολύ περισσότερα από τα στατιστικά αναμενόμενα κρούσματα κορονοϊού.

«Πριν μια ώρα βγήκα από σύσκεψη στο νοσοκομείο της Καστοριάς, αυτά που είναι επιτακτικά για την περιοχή μας είναι:

»Έχουμε μεγάλη καθυστέρηση στο να έχουμε αποτελέσματα από τα δείγματα που στέλνουμε στο ΑΧΕΠΑ.

»Στέλνουμε 20 δείγματα και μας έρχονται μετά από 2-3 μέρες για 3 τεστ αποτελέσματα, τα άλλα δεν τα κάνουν.

»Πρέπει να βρεθεί λύση. Επιστρατεύοντας ίσως και όσα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν τις προδιαγραφές. Αυτό είναι το μεγάλο μας θέμα.

»Δεύτερο μεγάλο ζήτημα. Δεν υπάρχει αφθονία υλικού, μέτρων προφύλαξης για τους υγειονομικούς».

tvxs.gr

 

 

 

4 Comments

  1. Υποθέτω οι αρμόδιοι στο ΑΧΕΠΑ κάνουν αυτό που μπορούν στα μέτρα των δυνατοτήτων τους. Η κατάσταση στην Ελλάδα σε σύγκριση με αυτή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνει ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει την κατάσταση με την δέουσα σοβαρότητα.

    Αν εσείς κ. Τζηκαλάγια βλέπετε κάποιο πρόβλημα απευθυνθείτε ατους αρμόδιους φορείς ή και στον πρωθυπουργό. Αν έχετε κάποια καλύτερη ιδέα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μπορείτε να απευθυνθείτε και στην επιστημονική κοινότητα.

    Τα προβλήματα δεν λύνονται με δηλώσεις, ούτε με φωτογραφίες, αλλά με τις κατάλληλες ενέργειες. Και προ πάντων με σοβαρότητα και όχι με φαιδρές και ανεύθυνες δηλώσεις περί “Θείας Κοινωνίας” από το Βήμα της Βουλής.

    1. Η σιωπή είναι χρυσός..γι αυτό σώπασε (να μην πω τίποτε άλλο ) δεν είναι ωρα να διαβάζουμε κακιασμενους/νες που δεν προσφέρουν και τίποτα παρά χολή. Όλοι κάνουν ότι μπορούν κ αν δεν υπήρχαν φωτογραφίες και αναγνώσματα εσύ δεν θα τα έβλεπες για να έχεις να σχολιάζεις..έλα μαζέψου που έχετε όλοι άποψη έξω από τον χορό

      1. Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι εγώ δικαιούμαι να έχω άποψη, γιατί δεν είμαι έξω από το χορό. Εσείς έχετε να πείτε κάτι επί του θέματοςι; Υποθέτω δεν πιστεύετε ότι όσοι μετάλαβαν έχουν τώρα αντισώματα.

        Η Καστοριά έχει γίνει Λομβαρδία! Μήπως δεν θα γινόταν αν υπήρχε κάποια υπευθυνότητα;

Back to top button