ΚαστοριάΝεστόριο

Το μήνυμα του Δημάρχου Νεστορίου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Πριν από 199 χρόνια ένας λαός καθημαγμένος από την μακρόχρονη σκλαβιά, σήκωσε το ανάστημά του και, με μοναδικά εφόδια το φρόνημα και την πίστη στην ιδέα της ελευθερίας, ξεκίνησε έναν καθολικό και αδυσώπητο αγώνα που οδήγησε, μετά από πολλές θυσίες, στην απελευθέρωση του γένους από την οθωμανική δουλεία και στην δημιουργία του νεοελληνικού κράτους.

Σήμερα, που οι νεοοθωμανοί  αμφισβητούν με αναίσχυντο τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, το μήνυμα του αγώνα των προγόνων μας, που προϋποθέτει ενότητα και συλλογική δράση, είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο.

Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο των έντονων προκλήσεων για την πατρίδα, όλος ο πλανήτης, άρα και η χώρα μας, δοκιμάζονται από τον νέο αόρατο και ανελέητο εχθρό της πανδημίας, που καθιστά πλέον οριακές τις αντοχές του κράτους, της κοινωνίας και εν τέλει της ίδιας της δημοκρατίας.

Γι’ αυτό ας διδαχθούμε όλοι από το παράδειγμα των αγωνιστών του 21. Ας συνειδητοποιήσει πρώτα το πολιτικό μας σύστημα και μετά όλοι μας, ότι αν θέλουμε να μείνουμε όρθιοι αυτές τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να αγωνιστούμε συλλογικά και υπεύθυνα, θέτοντας πλέον νέες προτεραιότητες.

Πρέπει να σφυρηλατήσουμε την νέα εθνική και κοινωνική μας ενότητα σε νέα βάση, που θα θέτει υπεράνω όλων τις αξίες, τα ιδανικά και τον άνθρωπο και όχι αποκλειστικά την οικονομία και τους αριθμούς.

Που θα βάζει επιτέλους προτεραιότητες που σχετίζονται με τα δικαιώματα των πολιτών, μεταξύ των οποίων υπέρτατο πρέπει να είναι αυτό της υγείας και της ζωής των ανθρώπων.

Χρόνια πολλά σε όλους,

Χρήστος Γκοσλιόπουλος

Δήμαρχος Νεστορίου

Back to top button