Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Αναστασία Λιάπη: “Η φωτογραφία που …συγκλονίζει δεν είναι από τη Δαμασκηνιά, αλλά από το Άργος Ορεστικό” (βίντεο)

Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” μίλησε η Αναστασία Λίαπη, για τη φωτογραφία που είχε αναρτήσει στο Facebook στις 18 Μαρτίου και χθες την “ανακάλυψαν” τα ΜΜΕ  και την παρουσίασαν ως φωτογραφία από την αποκλεισμένη Δαμασκηνιά.

Το πρωί η κ. Λιάπη είχε γράψει στο Facebook: 

Καλημερα με την αληθεια κρυμμενη κ αυτη πισω απο παράθυρα ειδήσεις κ εφημερίδες… Για να μην δημιουργηθεί και αλλος πανικός στη φωτογραφία ειναι οι γονείς μου που δεν νοσούν και δεν ειναι η φωτογραφία τραβηγμένη στη Δαμασκηνια Κοζανης . Ναι ειναι πίσω απο παράθυρο γιατι μενουμε σπίτι οπως πρεπει ολοι μας…. και θα βγουμε νικητές απο ολη αυτοι την δοκιμασία. Κατάγομαι απο την Δαμασκηνιά που βρίσκεται σε καραντίνα και πονάω με όλο αυτό που μας έχει σκεπάσει … Δαμασκηνιά , Καστορια , Κοζανη , Αθήνα , Βόλο , Ιταλία , Κίνα όλο τον πλανήτη ….

Η συνέντευξη στη Ζήνα Κουτσελίνη όπου εξηγεί την ιστορία της φωτογραφίας, αλλά αναφέρεται και στο δράμα της Δαμασκηνιάς και των κατοίκων της:

Σε απευθείας σύνδεση με το Αργος Ορεστικό η Αναστασία Λιάπη, είναι η μητέρα που αποτύπωσε με τον φωτογραφικό της φακό τη στιγμή που τα παιδιά της αντικρύζουν τη γιαγιά και τον παππού τους μέσα από ένα τζάμι, για να τους προστατέψουν από τον κορονοϊό. Η αγάπη της Αναστασίας για τα παιδιά την οδήγησε στη συγγραφή και εικονογράφηση παραμυθιών ενώ προσπαθεί να διατηρεί την αισιοδοξία της και ελπίζει ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, καθώς τα πεθερικά της νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, λόγω του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του ANT1, όπου παρουσιάζει την Αναστασία Λιάπη και την οικογένειά της ως έγκλειστους στη Δαμασκηνιά:

https://www.youtube.com/watch?v=ryOppmjRKRM

 

Back to top button