Καστοριά

Καστοριά: Καινοτομία στην κατασκευή μαρμάρινης προτομής (εικονες)

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι προτομές (προτομή είναι η τρισδιάστατη αναπαράσταση του άνω μέρους του ανθρώπου) διακοσμούν δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, ως ένδειξη τιμής ή επιβράβευσης της προσφοράς ανθρώπων στο «κοινό συμφέρον».

Η κατασκευή γλυπτών προτομών από μάρμαρο παρατηρείται στα νεκρικά προσωπεία της Αιγύπτου, στους δρόμους, τους ναούς, την Αγορά και τις «επαύλεις» των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και στις κομψές κατασκευές των καλλιτεχνών της Αναγέννησης. Η διαχρονικότητα του υλικού καθώς και οι άριστες φυσικοχημικές του ιδιότητες το καθιστούν βασικό υλικό επιλογής κατασκευής της προτομής.

Στις μέρες μας Προτομές κατασκευάζονται προς τιμή των προσώπων που η προσφορά τους επιβραβεύτηκε από εκκλησία και κράτος. Κοσμούν τους εσωτερικούς αλλά και αύλειους χώρους των εκκλησιών, των μουσείων, των δημοσίων κτιρίων και τίθενται σε περίοπτη θέση ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης του προσώπου που αναπαριστούν.

Στην ΠΑΝΑΜΑΡΜ με την ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων επεξεργασίας του μαρμάρου (π.χ. μηχανών CNC) παντρεύουμε την τεχνολογία με την ανθρώπινη εμπειρία και σμιλεύουμε το υλικό με προσοχή και αγάπη δημιουργώντας αξιοθαύμαστα «έργα τέχνης»!

Δείτε περισσότερα στο panamarm.gr

Back to top button