Κόσμος

Κωδικός «κατοικίδιο»: Οι Ρουμάνοι βγάζουν βόλτα τα ψάρια τους

Μέχρι και τα ψάρια που έχουν στα ενυδρεία τους βγάζουν …βόλτα Ρουμάνοι που αψηφούν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών, τα οποία εφαρμόζονται στη χώρα, με στόχο να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Χιλιάδες αστυνομικοί που πραγματοποιούν ελέγχους σε όλη τη Ρουμανία, συχνά αντικρίζουν πολίτες να βγάζουν βόλτα ψάρια μέσα σε πλαστικές σακούλες με νερό, δηλώνοντας πως είναι τα κατοικίδιά τους!

Όμως, οι περισσότεροι από αυτούς δεν διαθέτουν την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης, με αποτέλεσμα να τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις πολιτών που αποφασίζουν να κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο, έχοντας συνοδηγό το σκύλο ή τη γάτα τους ή και εκείνες που θέλουν να πάνε σε καταστήματα για να «ξεσκάσει» – όπως λένε στους αστυνομικούς που τους εντοπίζουν – το κατοικίδιό τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νεαρής, που έβαλε τη γάτα της μέσα στην τσάντα της και πήγε σε εμπορικό κέντρο (παρά το γεγονός ότι είναι κλειστά) για να ψωνίσει, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ρούχα για την ίδια και για τη γάτα της.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε 5.600 άτομα επιβλήθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, συνολικού ύψους 1,54 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΠΕ

Back to top button