Καστοριά

5 νέα κρούσματα στην Καστοριά. Συνολικά 44 – Kαμία νέα εισαγωγή το τελευταίο 24ωρο – Δηλώσεις Δ. Σαββόπουλου στον ΣΚΑΪ

Το Νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες δέχεται 7-8 νέους ασθενείς καθημερινά. Ευτυχώς το τελευταίο 24ωρο δεν είχαμε καμία νέα εισαγωγή

Σε δηλώσεις του ο Αντιπριφερειάρχης Δ. Σαββόπουλος για τη σύσκεψη με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και τα νέα κρούσματα στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με 5 νέα σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Καστοριά, ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει συνολικά τα 44.
Στη σύσκεψη με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκε την πόλη, στην οποία παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης, ζητήθηκε να ενισχυθεί το Νοσοκομείο και να δοθεί προτεραιότητα στα τεστ. Να υπάρχει προτεραιότητα στα τεστ της Καστοριάς γιατί προηγούμαστε χρονολογικά όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας και φαίνεται καθαρά από την αναλογία που υπάρχει στην περιοχή σύμφωνα με τον πληθυσμό μας 1,1 σε κάθε 1000 κατοίκους ».
Το Νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες δέχεται 7-8 νέους ασθενείς καθημερινά. Ευτυχώς το τελευταίο 24ωρο δεν είχαμε καμία νέα εισαγωγή.
31 από τα κρούσματα που ήταν σε σοβαρή κατάσταση έχουν μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη.
Υπάρχει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων. Κρούσματα εμφανίζονται και από την πόλη και από τα χωριά, κάθε μέρα εμφανίζεται και από νέα περιοχή.
Στην αυριανή σύσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, θα λάβουν μέρος και οι τρεις δήμαρχοι του νομού και θα ζητηθεί να υπάρχουν ειδικά έκτακτα μέτρα για τις περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερη  αύξηση κρουσμάτων, τα οποία θα παρθούν σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές.

 

Back to top button