Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. σούπας πελτέ
1 κύβο λαχανικών
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι μαύρο- κόκκινο, λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο, νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην μεσαία κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω σε αυτό το κρεμμύδι ,τριμμένο. και το σκόρδο μου είτε τριμμένο είτε σε ροδέλες(εμένα μου αρέσει να φαίνεται). Αφού τσιγαριστούν προσθέτω την σάλτσα ντομάτας και το πελτέ καθώς και αλάτι, πιπέρι μαύρο και λίγο κόκκινο, την ζάχαρη και την ρίγανη και αφήνω την σάλτσα μου να βράσει για λίγα λεπτά.προσθέτω τέλος και τον κύβο λαχανικών. Παράλληλα καθαρίζω, πλένω και κόβω τις πατάτες μου κυδωνάτες είτε ροδέλες χοντρές και τις ρίχνω στην κατσαρόλα. Προσθέτω νερό μέχρι να τις καλύψει και βράζω το φαγητό μου σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μου. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε καρότα και πιπεριές.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ….

erasitexnies.blogspot.com

 

 

Back to top button