Καστοριά

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Καστοριάς Χαρίλαος Ράπης: “Η κατάσταση είναι κρίσιμη – Όλα θα πάνε καλά”

Ο νομός μας δυστυχώς έχει χτυπηθεί σημαντικά από την επικρατούσα πανδημία και φαίνεται να είναι μεταξύ των περιοχών με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η κατάσταση είναι όντως σοβαρή και γι’αυτό ακριβώς χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στο τι λέμε και σε ποιόν ρίχνουμε τα πυρά μας. Πρώτο μας μέλημα αυτήν την στιγμή της μάχης πρέπει να είναι το πώς θα βγούμε από αυτόν τον κυκεώνα με τις μικρότερες απώλειες και για να γίνει αυτό πέρα των άλλων πρέπει να επικρατεί ομόνοια μεταξύ μας. Δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτόν τον αγώνα!

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας στάλθηκε άμεσα στο πολύπαθο νοσοκομείο Καστοριάς – που όλοι οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο για τον αγώνα που δίνει- βοήθεια που αφορά τόσο σε προσωπικό ( μεταξύ αυτών 1️⃣7️⃣ γιατροί και 7️⃣ νοσηλευτές) όπως και σημαντικό αναγκαίο υλικό. Επίσης εστάλη από την κυβέρνηση πενταμελής επιτροπή του ΕΟΔΥ και από αύριο θα λειτουργεί σε βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ειδική ομάδα διαχείρισης της Γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας με επικεφαλής στρατιωτικό γιατρό.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και για αυτό χρειάζονται ουσιαστικές πρωτοβουλίες όπως αυτήν του πνευμονολόγου κ. Κώστα Κοσμίδη που αφού ενημερώθηκε από τον συνάδελφό του κ. Τζηκαλάγια θέλησε με όλη του την ψυχή να βοηθήσει προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο μας. Επίσης ιδιαίτερα θετική είναι η πρωτοβουλία του τοπικού νοσοκομείου για εθελοντική αιμοδοσία στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Καστοριάς όπως και το κάλεσμα για οικονομική βοήθεια. Για όλους μας, μέσα σε αυτήν την κατάσταση, είναι δύσκολο να βρούμε τις σταθερές μας και σίγουρα δεν βοηθάει όπως παρατήρησε σήμερα και ο καθηγητής Τσιόδρας η ολοήμερη παρακολούθηση των ειδήσεων. Πολλές φορές κάποια ΜΜΕ στον αγώνα να έχουν την μερίδα του λέοντος των αναγνωστών/τηλεθεατών μπορεί να υπεραναλύουν και να φωτίζουν με τέτοιο τρόπο γεγονότα που να προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία στους πολίτες παρά να τους πληροφορούν .

Όλα θα πάνε καλά ! Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να ακολουθούμε μόνο τις υποδείξεις της επίσημης πολιτείας και των αντιπροσώπων της όπως και των ειδικών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

 

Back to top button