Κόσμος

Στη δίνη του κορονοϊού οι ΗΠΑ – 345 νεκροί μέσα σε 24 ώρες και 18.000 νέα κρούσματα

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 345 ανθρώπους στις ΗΠΑ, τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ένα ρεκόρ, το οποίο ανεβάζει το σύνολο των θανάτων στη χώρα από τη νόσο Covid-19 σε 1.475.

Οι ΗΠΑ, που είναι πρώτες στον κόσμο σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (97.028), κατέγραψαν σε μία ημέρα σχεδόν 18.000 νέα κρούσματα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ότι η χώρα (και οι σχεδόν 330 εκατομμύρια κάτοικοί της) θα αποτελέσει το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας.

Στο «μάτι του κυκλώνα» η Νέα Υόρκη

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας εντός των ΗΠΑ. Ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο προβλέπει τα κρούσματα να κορυφωθούν σε περίπου 21 ημέρες, δηλαδή γύρω στις 17 Απριλίου.

Εγκρίθηκε πακέτο στήριξης 2 τρισ. δολαρίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Το μεγαλύτερο που έχει εγκριθεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων «πέρασε» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα σταλεί στον Λευκό Οίκο για επικύρωση. Το νομοσχέδιο θα σταλεί τώρα στον Λευκό Οίκο προκειμένου να το επικυρώσει.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την αποστολή μιας επιταγής ύψους 1.200 δολαρίων σε πολλούς Αμερικανούς πολίτες, βοήθεια ύψυς περίπου 400 δισεκατομμυρίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 500 δισεκ. στους μεγάλους ομίλους. Επίσης, θα χορηγηθούν 100 δισεκ. στα νοσοκομεία και θα αποδεσμευτούν άλλα 30 για τη χρηματοδότηση ερευνών για εμβόλια και θεραπείες του Covid-19. Ποσό ύψους 25 δισεκ. δολαρίων θα χορηγηθεί σε αεροπορικές εταιρίες.

ΑΠΕ

Back to top button