Καστοριά

Κοροναϊός: Συνέντευξη με τον Καστοριανό Κυριάκο Κουλουκλίδη από τη Βιέννη (βίντεο)

Τo sentranews.gr συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του Κορονοϊου.

Έτσι, μετά την Πάντοβα της Ιταλίας, σειρά πήρε η Βιέννη της Αυστρίας και ο Καστοριανός  Κυριάκος Κουλουκλίδης, με καταγωγή από τον Άγιο Αντώνη, ο οποίος τα τελευταία 13 χρόνια κατοικεί και εργάζεται μόνιμα στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη των 2 εκατομυρίων κατοίκων.
Όπως τόνισε τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στο Τιρόλ, μία περιοχή η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Β. Ιταλία, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Αυστρία, αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον Κορονοϊό, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί παγκόσμια.
Φυσικά, το μυαλό του και η αγωνία βρίσκεται παράλληλα και στην Καστοριά, στην περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπου και έχει τους δικούς του ανθρώπους, φίλους και συγγενείς, όπου και ενημερώνεται καθημερινά για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία. Τέλος, ευχήθηκε ο εφιάλτης αυτός να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τα λιγότερα θύματα και να επιστρέψει ο κόσμος στην φυσιολογική του ζωή.

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr

 

 

Back to top button