Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Οι θέσεις και προτάσεις του Χρ. Γκοσλιόπουλου στη σύσκεψη του ΕΟΔΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  μεταξύ των τοπικών φορέων της περιοχής μας και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σύσκεψη για  την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μας  λόγω των θανάτων συμπολιτών μας,  αλλά και των πολλών κρουσμάτων.

Δώρα Κωτσοπούλου

Ο Δήμαρχος Νεστορίου κ Χρήστος Γκοσλιόπουλος χωρίς να αναλώνεται σε ανούσιες διαπιστώσεις και αόριστες θέσεις, έθεσε   το πρόβλημα στην ουσία του και ταυτόχρονα έριξε στο τραπέζι την πιο ουσιαστική πρόταση «να τεθεί το υγειονομικό σύστημα της Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Αυτό πρακτικά σημαίνει 4 συγκεκριμένες εξελίξεις-καταστάσεις:

  1. Νέες και πραγματικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
  2. Αποστολή επαρκούς και κατάλληλου εξοπλισμού και ιατρικών μηχανημάτων
  3. Αναστολή όλων των αδειών του προσωπικού
  4. Δημιουργία νέου χώρου, εκτός νοσοκομείου, για νοσηλεία ήπιων περιστατικών.

Αύριο ή μεθαύριο το αργότερο θα φανεί κατά πόσο εισακούστηκαν οι προτάσεις αυτές.

Τέλος ο κ Γκοσλιόπουλος δεν παρέλειψε να  καυτηριάσει τηλεφωνικά  και την ανακοίνωση  του Υπουργού Υγείας και του   Υφυπουργού  πολιτικής  προστασίας για αναληθείς προσλήψεις στο νοσοκομείο της περιοχής μας.

«Οι προσλήψεις αυτές δεν αποκρίνονται στην πραγματικότητα , αφού πρόκειται για αποφάσεις μετακινήσεων του υγειονομικού προσωπικού από το (ΙΚΑ ), κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού καθώς επίσης και από τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής μας . Στην ουσία δεν προσλήφθηκε κανένας νέος γιατρός και νέος νοσηλευτής και ούτε μετακινήθηκε από άλλες περιοχές», ήταν τα λόγια του.

kastoria365.gr

 

 

Back to top button