Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

Πόσο θα κοστίσει ο εξοπλισμός του εργαστηρίου Δυτ. Μακεδονίας για τον έλεγχο των δειγμάτων κοροναϊού – Ποιο είναι το κόστος ανά τεστ – Μέγιστος αριθμός οι 100 αναλύσεις ανά ημέρα

Με συζήτηση για το εργαστήριο που θα ελέγχει αποκλειστικά τα δείγματα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα λειτουργήσει στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης,  ξεκίνησε το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Γιώργος Κασαπίδης ενημέρωσε πως ο εξοπλισμός συν τα 1500 τέστ θα κοστίσουν 58.000 ευρώ, ενώ μετά από ερωτήσεις του Θόδωρου Καρυπίδη προέκυψε πως κάθε ανάλυση δείγματος θα κοστίζει 50 ευρώ.

Παράλληλα τονίστηκε πως ο μέγιστος αριθμός μετά τη δωρεάν εκπαίδευση που θα γίνει από ειδικούς γιατρούς, θα φτάνει τα 100 τεστ την ημέρα.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε και για την πρόσληψη ενός μοριακού βιολόγου και ενός  παρασκευαστή για την ενίσχυση του εργαστηρίου, με έκτακτες εποχιακές συμβάσεις.

Όπως φαίνεται η όλη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 20 ήμερες.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης τόνισε πως είναι πολύ λίγα τα 1500 τεστ, συμφώνησε όμως με την πρωτοβουλία για τη λειτουργία του συγκεκριμένου εργαστηρίου.

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου στην τοποθέτησή της επίσης συμφώνησε με την προμήθεια των μηχανημάτων και τη λειτουργία του εργαστηρίου η οποία όπως είπε έπρεπε ήδη να έχει γίνει στην περιοχή, ενώ με τη σειρά της υποστήριξε πως είναι λίγα τα 1500 τεστ.

Ο Θανάσης Χαστάς ζήτησε μεγαλύτερη χρηματοδότηση και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, συμφωνώντας με τη λειτουργία του εργαστηρίου.

Σύμφωνος εμφανίστηκε και ο Χρήστος Σαββουλίδης, όπως και ο Στέφανος Πράσσος.

Το θέμα μπήκε ως εκτός ημερήσιας διάταξης στη συζήτηση που γίνεται για τη λήψη έκτακτων μέτρων πολιτικής προστασίας σε περιοχές της Καστοριάς.

 

 

 

Back to top button