Καστοριά

Καστοριά: Σκέψεις για την επόμενη μέρα στον τουρισμό (του Θόδωρου Βασιλείου)

Με δεδομένη πλέον την απαγόρευση κυκλοφορίας, φαίνεται πως πάμε για ολική κατάρρευση του τουριστικού κλάδου. Ακόμη και μετά την υποχώρηση της πανδημίας δεν θα υπάρχει ασφάλεια στα ταξίδια για κανένα, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τις επιχειρήσεις του τουρισμού.
Ακόμη και εάν τυποποιηθεί μια θεραπεία και εξευρεθεί ένα εμβόλιο , εάν δεν γνωρίζουν οι πάντες ότι δεν είναι θετικοί στον Κορονοϊό, δεν θα αποτολμούν ένα ταξίδι με πιθανότητα προσβολής σε ένα αγνώστου ασφαλείας περιβάλλον.

Όλα τα παραπάνω θέτουν επί τάπητος το θέμα της εγγυημένα ασφαλούς ματάβασης και διαμονής ενός υγιούς ταξιδιώτη.
ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ Ασφάλεια υπάρχει μόνο με εγγυημένη υγεία του ταξιδιώτη, του μεταφορέα και όλων των υποδομών τουρισμού στον τόπο προορισμού.
ΠΩΣ θα επιτευχθεί αυτό;
Ένας και μοναδικός τρόπος υπάρχει: η πιστοποίηση υγείας όλων των εμπλεκομένων.

ΑΥΤΟΠΡΟΫΠΟΘΈΤΕΙ ότι θα υπάρξει ένα πάμφθηνο τεστ ελέγχου για Κορονοϊό, αξίας πχ μισού Ευρώ , σε τεράστιες ποσότητες που θα πουλιέται και στα περίπτερα.
Μιλάμε για ένα απλό τεστ όπου με μικρή ποσότητα βιολογικού υλικού (πχ σάλιο η ότι απαιτείται) και με απλή αλλαγή χρώματος του αντιδραστηρίου θα πιστοποιείται η υγεία του χρήστη.
Εάν δεν γίνει αυτό δεν θα υπάρχει επανεκκίνηση του τουρισμού , όσα χρήματα και εάν επενδυθούν όσα κίνητρα και να δοθούν — φυσικά πρέπει να γίνουν και αυτά, δεν θα το αναλύσω εδώ διότι δεν είναι ο σκοπός αυτού του άρθρου — διότι πολύ απλά κανείς δεν θα έχει την διάθεση να θέσει την ζωή του σε κίνδυνο ακόμη και εάν το ταξίδι του είναι δωρεάν.

ΜΟΝΟ η γνώση για την κατάσταση της υγείας του ΣΥΝΌΛΟΥ του πληθυσμού, μπορεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη για επανέναρξη των ταξιδιών.
Σήμερα το τεστ Ελέγχου για Κορονοϊό, στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζει 150 Ευρώ περίπου και τα διαθέσιμα τεστ είναι περιορισμένα.

Πρέπει από ΤΩΡΑ να ξεκινήσει η μαζική και απλοποιημένη παραγωγή ενός φθηνού αντιδραστηρίου σε δισεκατομμύρια ποσότητες ώστε κάποια στιγμή εντός του έτους να είναι διαθέσιμο στον καθένα.
Θεωρώ ότι αυτό θα είναι καταλύτης (η πιστοποιημένη υγεία του πολίτη) και για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

Έτσι ακόμα και όταν διαπιστώνεται νόσηση κάποιου, εύκολα θα απομονώνεται απο τον γενικό πληθυσμό και θα του παρέχεται έγκαιρα θεραπεία πριν αρχίσουν οι επιπλοκές.
Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η γενική υγεία που είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας συνολικά.

Back to top button