Καστοριά

Π. Ελευθέριος Συτιλίδης: “Σε όλους αυτούς οφείλουμε τις πολλές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας…”

Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει ολόκληρο τον κόσμο, όπως και την πατρίδα μας, την Ελλάδα. Για την αντιμετώπιση αυτής πανδημίας υπάρχουν συνάνθρωποί μας, οι οποίοιυπηρετούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, διακονούν τον πάσχοντα άνθρωπο με αυταπάρνηση και προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους στην ίαση των ασθενών αδελφών μας.
Και αυτοί είναι οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό και το παραϊατρικό προσωπικό, οι υπάλληλοι των νοσοκομείων μας, οι επιστήμονες και όλοι όσοι δίνουν τον παρόν της προσφοράς στους χώρους υγείας.
Παράλληλα, υπάρχουν και άλλοι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι, όσο εμείς μένουμε στο σπίτι μας, εργάζονται καθημερινά. Και αυτοί είναι οι φαρμακοποιοί, οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ, στους φούρνους, στα βενζινάδικα, στα μέσα μεταφοράς κ.α.
Ξεχωριστή θέση στη σκέψη των Ελλήνων, κατέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, τα Σώματα Ασφαλείας, η Πυροσβεστική, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για να φυλάγουν τα σύνορά μας, αλλά και να υπηρετούν την τάξη και την ασφάλεια όλων ημών.
Σε όλους αυτούς οφείλουμε τις πολλές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας. Για όλους αυτούς προσευχόμαστε καθημερινά, να τους χαρίζει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού, δύναμη και υγεία σταθερή και ακλόνητη.
Σας ευχαριστούμε!
Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος
π. Ελευθέριος Συτιλίδης

 

 

 

Back to top button