ΓρεβενάΚαστοριά

Ρατσιστικά φαινόμενα εις βάρος Καστοριανών – Στα Γρεβενά βλέπουν πινακίδα αυτοκινήτου από Καστοριά και τρομοκρατούνται (βίντεο)

Με τηλεφωνική του παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γ. Γιάτσιος μετέφερε τα μηνύματα που λαμβάνει σε καθημερινή βάση από πολίτες των Γρεβενών που παραπονιούνται για την αθρόα μετακίνηση Καστοριανών στην πόλη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Δε θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά καθημερινά, το τελευταίο διάστημα, γίνομαι αποδέκτης παραπόνων, από πολίτες των Γρεβενών για την αθρόα προσέλευση ανθρώπων από την Καστοριά. Έρχονται όλα ανεξέλεγκτα. Τα Γρεβενά αυτή τη στιγμή είναι ένα καζάνι που βράζει. Μπορεί να μην έχουμε κρούσμα αλλά όλος ο κόσμος φοβάται. Εγώ προσωπικά γίνομαι αποδέκτης 100 τηλεφωνημάτων την ημέρα για το τι γίνεται με αυτή την κατάσταση. Έχουμε φτάσει στο σημείο ο κόσμος να βλέπει πινακίδα, από Καστοριά, στα σούπερ μάρκετ και να έχει τρομοκρατηθεί. Πρέπει να προσέξουμε λίγο αυτό το κομμάτι με τις μετακινήσεις”.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Καρυπίδη, ο οποίος ανέφερε: “Όχι δεν είναι στιγματισμένοι οι Καστοριανοί και κανένας πολίτης. Απλά θα πρέπει ο καθένας να αυτοπεριορίζεται και να μετακινείται με κάποια ασφάλεια”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Σαββόπουλος, ο οποίος σχολιάζοντας σχετικά είπε: “Βλέπουμε φαινόμενα ρατσισμού στους Καστοριανούς πολίτες. Είναι κάτι που θα το περάσουν κι αυτοί. Δεν έχουν καταλάβει ότι όλοι θα το περάσουν”. Επιπροσθέτως ο κ. Σαββόπουλος, αναφερόμενος σε ρατσιστικές συμπεριφορές αποκάλυψε πως γνωστή  γαλακτοβιομηχανία από τα Γιάννενα σταμάτησε να παίρνει γάλα από χωριό του Γράμμου.

Η τοποθέτηση Γιάτσιου και η απάντηση Καρυπίδη:

Η αντίδραση Σαββόπουλου:

 

kozan.gr

Καταγγελία Σαββόπουλου: “Από αύριο μεγάλη γαλακτοβιομηχανία σταματά να παίρνει το γάλα από χωριό του Γράμμου” (βίντεο)

 

Back to top button