Ανάστατη είναι η κοινωνία της Μεσοποταμίας αφού τα χτυπήματα της έρχονται το ένα μετά το άλλο, αφού, στο μέχρι σήμερα διαπιστωμένο πρόβλημα του ρεκόρ κρουσμάτων κοροναιού έρχεται να προστεθεί και η απόφαση του υπουργείου να μετακινήσει προς το Νοσοκομείο Καστοριάς τόσο τον αγροτικό ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου όσο και τη μοναδική νοσηλεύτρια που εξυπηρετούσαν έως σήμερα τον κόσμο.
Με βάση την απόφαση αυτή, το Περιφερειακό Ιατρείο της Μεσοποταμίας ενός χωριού στο οποίο παρουσιάζονται τα πιο πολλά κρούσματα κορωνιού μετά την πόλη της Καστοριάς από σήμερα είναι κλειστό στερώντας από τους κατοίκους τόσο της Μεσοποταμίας αλλά όσο και της ευρύτερης περιοχής, την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
Οι τοπικοί φορείς άλαλοι και άπραγοι παρακολουθούν τα γεγονότα, λειτουργούν αρνητικά και περιορίζονται σε διαπιστώσεις. Το χωριό με τα περισσότερα κρούσματα κορωνιού και με ένα αριθμό πληθυσμού (που μαζί με τα μικρότερα δορυφορικά χωριά) αγγίζει τις 7.000 κατοίκους καλούνται πλέον να εξυπηρετούνται για απλές ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις, όπως αυτές της απλής εξέτασης, της συνταγογράφησης, των γνωματεύσεων, των ιατρικών εξετάσεων, των καρδιογραφημάτων, αλλά κι άλλες όπως ράψιμο τραυμάτων, αφαίρεση ραμμάτων, μετρήσεις πίεσης, ζαχάρου, εισπνοές και άλλα, καλούνται πλέον να προστρέξουν στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, με τον απόλυτο κίνδυνο της διασποράς του φονικού ιού.
Όλοι οι υπεύθυνοι του νομού Καστοριάς πρέπει άμεσα, να απαιτήσουν την καθημερινή παρουσία του ιατρού και της νοσηλεύτριας που υπήρχε μέχρι τώρα, και ακόμη ακόμη και να το ενισχύσουν με επιπλέον γιατρό και μέσα προστασίας. Έτσι και μόνο έτσι οι φορείς θα επιτελέσουν το καθήκον τους, για εξασφάλιση παροχών υγείας προς τους κατοίκους, και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα αισθανθούν ότι δεν τους εγκαταλείπουν, μόνους και αβοήθητους.