Καστοριά

Καστοριά: Σεβασμός στην τρίτη ηλικία!

Μετά την ανακοίνωση σήμερα το απόγευμα, από τον υφ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, των επιπρόσθετων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους Δήμους της Π.Ε Καστοριάς και που αφορά ιδιαίτερα την αναστολή κίνησης (Β4) για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, βοήθεια, η οποία θα δίνεται πλέον από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του κάθε Δήμου, δεχθήκαμε πολλά τηλέφωνα διαμαρτυρίας, και δικαιολογημένα, για το πώς θα λειτουργήσει αυτό το μέτρο.

Αρχικά νομίζουμε, πώς η επιβολή αναστολής αυτού του συγκεκριμένου μέτρου, δημιουργεί τεράστια, ανθρώπινα, προβλήματα.

Η ερώτησή μας – μιά που τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας που δεχτήκαμε ήταν από δημότες της Καστοριάς – ξεκάθαρη πρός τον Δήμο μας.

Μπορεί να ανταπεξέλθει και να εξυπηρετήσει όλους , τους έχοντες ανάγκη ηλικιωμένους, μιά που δεν θα μπορούν οι δικοί τους άνθρωποι να τους εξυπηρετήσουν και να τους προσφέρουν κάποια βοήθεια, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»; Μέτρο, χωρίς ευαισθησία και λογική.

Νομίζουμε, πώς επιβάλλεται άμεσα να προσαρμοστεί τουλάχιστον κατά περίπτωση η εφαρμογή αυτού του μέτρου, ενώ ο Δήμος μας θα πρέπει να ενημερώσει δημόσια αν είναι σε θέση, για 14 μέρες, να ανταπεξέλθει κι αν ναί, πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σεβασμός στην 3η ηλικία.

 Στέργιος Γ. Ιατρού

fonikastorias.gr

 

Back to top button