ΚαστοριάΚόσμος

Σκέψεις για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας λόγω κοροναϊού (της Ειρήνης Χρηστάκη)

Όλος ο πλανήτης ασχολείται με τον Κορονοϊό, τα ΜΜΕ όλη μέρα ασχολούνται με τον Κορονοϊό και κανένας δεν ασχολείται με τα παράξενα και επικίνδυνα που συμβαίνουν παγκόσμια.

Όλοι μας προσμένουμε να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γίνεται αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως κανονική ζωή. Αυτό όμως που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν ίσως συνειδητοποιήσει ακόμα – θα συμβεί όμως σύντομα – είναι τα πράγματα δεν θα είναι ξανά τα ίδια ούτε μετά από μερικές εβδομάδες, ούτε καν μετά από μερικούς μήνες. Κάποια πράγματα δεν θα είναι ποτέ τα ίδια… Η κοινωνική απόσταση ήρθε για να μείνει για πολύ παραπάνω από δύο εβδομάδες και θα ανατρέψει τον τρόπο ζωής μας για πάντα και σε όλα τα επίπεδα.
Οι επιδημίες θα συνεχιστούν, όπως θα συνεχιστούν κατά πάσα πιθανότητα και οι καραντίνες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όπως αναφέρει η έκθεση των ερευνητών του Imperial College του Λονδίνου που κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, μια λύση είναι να εξαγγέλλονται αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης κάθε φορά που οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα γεμίζουν από κρούσματα, και ακολούθως τα μέτρα αυτά να χαλαρώνουν όταν τα κρούσματα υποχωρούν… Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται για μια προσωρινή αναστάτωση αλλά για το ξεκίνημα ενός εντελώς διαφορετικού τρόπου ζωής.
Η αναστάτωση όμως που ήδη πλήττει πολλές ή μάλλον όλες τις δουλειές σταδιακά και περισσότερες ζωές θα είναι μη διαχειρίσιμη. Και ο τρόπος ζωής της απομόνωσης είναι πάρα πολύ δύσκολο να συντηρηθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Για να μην κάνουμε λόγο για το άγχος των γονιών με τα παιδιά διαρκώς στο σπίτι, για τους ανθρώπους που πρέπει να φροντίσουν ηλικιωμένους γονείς ή συγγενείς χωρίς να τους εκθέσουν στον ιό, για τους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι σε κακοποιητικές σχέσεις και για οποιονδήποτε που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή το υστέρημα για να αντέξει μια διαρκή εισοδηματική αστάθεια, για όσους χρήζουν ιατρικής περίθαλψης για χρόνια προβλήματα υγείας αλλά και για έκτακτα πέραν του κορδονιού.
Θα υπάρξουν κάποιες προσαρμογές φυσικά. Θα δούμε μια έκρηξη νέων υπηρεσιών στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «εσώκλειστης οικονομίας», όμως γύρω μας συμβαίνουν και πολλά τρελά πράγματα που λόγω τις κατάστασης δεν δίνουμε τη δέουσα προσοχή.
H παγκόσμια οικονομία κατρακυλά με τρελούς ρυθμούς, κανείς δεν μπορεί, ενώ ακόμα συνεχίζει η πανδημία, να υπολογίσει τις συνέπειες, όλα όμως καταρρέουν.
Ίσως όλα αυτά που συμβαίνουν να είναι τα προεόρτια ενός παγκοσμίου σχεδίου .Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πληροφορίες που δεχόμαστε είναι τρελές.
Αναφέρω κάποιες από αυτές.
● Πετρέλαιο : τα διυλιστήρια δεν μπορούν να πωλήσουν τα καύσιμα που παράγουν, τα οποία συσσωρεύονται στις δεξαμενές τους. Το αδιάθετο αργό πετρέλαιο με τη σειρά του θα συσσωρευτεί στους τερματικούς σταθμούς, o ι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει, οι αεροπορικές πτήσεις έχουν μειωθεί κατά 87%….
● Τράπεζες : Γκλεζάκος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, «Αν η πανδημία κρατήσει ως το φθινόπωρο και χαθεί εντελώς η τουριστική σεζόν, οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα είναι πολύ μεγάλες για να μπορούν να τις καλύψουν οι μέτοχοί τους. Σε μια τέτοια περίπτωση το Κράτος θα κληθεί και πάλι να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί, οπότε ναι θα μιλάμε για κρατικοποίηση τους» με ότι αυτό συνεπάγεται.
● Συρία : Τούρκοι στρατιωτικοί έκοψαν το νερό σε 400.000 Σύριους, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων παιδιών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
● Ρωσία, Μόσχα: Καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Ρωσία ,στο μεταξύ είναι σε εξέλιξη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων με προορισμό τη Μόσχα, άρματα μάχης και οπλισμένοι στρατιώτες.
● Η.Π.Α : η Εθνοφρουρά των Η.Π.Α και ο στρατός ,αρχίζουν να αναπτύσσονται, σε πόλεις της χώρας.
● Παγκόσμια : μαζική – σχεδόν χωρίς προηγούμενο – κίνηση από βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, παγκοσμίως.
● Οι λαθροεισβολές στην Ελλάδα & Ευρώπη γίνονται βάση οργανωμένου σχεδίου.
● Τα Σκόπια εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ ως Βόρια Μακεδονία.
● Πολιτικοί πολλών χωρών δηλώνουν : Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης…

Αυτά και άλλα πολλά με κάνουν να ανησυχώ …. και να πιστεύω πλέον πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι προετοιμάζονται για κάτι άλλο…
Η πανδημία, το επερχόμενο οικονομικό κραχ, η ελλείψεις χρημάτων και τροφίμων , και το κλείσιμο τραπεζών , θα οδηγήσουν σε εξεγέρσεις σε όλες τις χώρες , διότι όταν ο λαός θα πεινά, δεν θα λογαριάσει τίποτα… σκέψεις που φοβίζουν!

Ας ελπίσουμε ότι σε λίγο θα συμβεί κάτι και θα αλλάξει αυτή η κατάσταση και στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, κάτι παράδοξο και θεϊκό που ανθρώπου νους δεν μπορεί να αντιληφθεί ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ!
Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!

 

 

One Comment

  1. Πράγματι ενδιαφέρον άρθρο. Πάντα σε περιόδους κρίσεως και ειδικά όταν απειλούνται ζωές η κυβερνησιμότητα παίρνει μεγαλύτερη σημασία. Σήμερα με τους περιορισμούς που έχουν ή θα επιβληθούν (δικαιολογημένα ως προς το συγκεκριμένο σκοπό του κορωνοϊού) έχουμε έναν de facto στρατιωτικό νόμο. Μέαα σε όλα αυτά η παγκοσμιοποίηση θα αλλάξει μορφή. Θα πάμε σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση ή θα επιστρέψουμε σε συνεργασίες κυρίαρχων εθνών-κρατών ; Λαμβάνοντας υπόψη πόσα δεινά έφερε η άκριτη ισοπέδωση που έφερε η παγκοσμιοποίηση σε λαούς, τοπικές οικονομίες περιβάλλον, ήθη κι έθιμα, θρησκείες η λύση είναι μία , επιστροφή σε εθνικές-κρατικές οντότητες. Εξάλλου δείτε τι έγινε εν μέσω πανδημίας… οι Γερμανοί αρνήθηκαν την επιπλέον αποστολή υγειονομικού υλικού στην Ιταλία και στην Ισπανία εν μέσω υπέρτατης ανθρωπιστικής κρίσης αν και μέλη της ενιαίας (να γελάσω;) Ευρώπης. Στην κρίση κάθε λαός είναι μόνος του (η εποχή των μηνμονίων άλλωστε συνεχίζεται)

Back to top button