ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΠΟ : Με κλήρωση οι πρωταθλητές στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ, της Γ’ Εθνικής και Γυναικών – Θετική η ΕΠΣ Καστοριάς (αναλυτικό ρεπορτάζ για την Καστοριά)

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι το ΔΣ της ΕΠΟ, με αποκλειστικό θέμα την εξέλιξη των πρωταθλημάτων που διοργανώνει, δηλ. της Γ’ Εθνικής, Γυναικών, Μικτών καθώς επίσης και των τοπικών πρωταθλημάτων όλων των Ενώσεων-μελών της.

Και αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό θεωρούν ότι με την πανδημία του κορονοϊού έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, τα οποία έμειναν στη μέση, αφού κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα τελειώσει αυτή η πανδημία, αλλά και πάλι αν ολοκληρωθεί τέλη Απριλίου, είναι αδύνατο τα σωματεία να ξεκινήσουν άμεσα να αγωνίζονται, μετά από δίμηνη σχεδόν παύση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του sentranews.gr, στόχος της διοργανώτριας είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και να αναδειχθούν οι πρωταθλήτριες ομάδες καθώς και αυτές που θα υποβιβαστούν, με ΚΛΗΡΩΣΗ. Ναι με κλήρωση, αυτή θα είναι η εισήγηση της Επιτροπής, η οποία μελέτησε όλα τα δεδομένα, προκειμένου να προκύψουν οι λιγότερες αδικίες.

Επίσης θα πέσει στο τραπέζι και η δεύτερη πρόταση, δηλαδή να αναδειχθούν οι πρωταθλήτριες ομάδες και να υποβιβαστούν, σύμφωνα με την βαθμολογία που σταμάτησαν τα πρωταθλήματα, ωστόσο, όμως, δύσκολα να περάσει, καθώς θεωρείται μεγαλύτερη αδικία.

Επικρατέστερη περίπτωση θα είναι αυτή της ΚΛΗΡΩΣΗΣ. Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα μπούνε στην κλήρωση και θα συμμετέχουν στην διαδικασία, για τα τοπικά πρωταθλήματα και των εθνικών πρωταθλημάτων Γυναικών (Α’, Β’ και Γ’) αυτός θα είναι οι ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, για την άνοδο και ο ίδιος αριθμός για τον υποβιβασμό, σε όλα τα πρωταθλήματα και όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με την βαθμολογική κατάταξη που είχαν την τελευταία αγωνιστική, που σταμάτησαν τα πρωταθλήματα.

Στην Γ’ Εθνική σε κλήρωση οι πρώτες 3 για άνοδο και οι τελευταίες 8 για υποβιβασμό

Σύμφωνα με το σχέδιο που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το sentranews.gr, στην Γ’ Εθνική, οι πρώτες 3 ομάδες κάθε ομίλου θα μπουν σε κλήρωση, από την οποία η 1η ομάδα θα ανέλθει στην επόμενη κατηγορία (καταργούνται και τα μπαράζ όπως προέβλεπε η προκήρυξη).

Για τον υποβιβασμό ανάλογα με τον αριθμό του κάθε ομίλου, από αυτόν που προέβλεπε η αρχική προκήρυξη ( πχ 5, 6 ή 7) στην κλήρωση θα τοποθετηθούνε και οι επόμενες 3 ομάδες που βρίσκονται πάνω από την ζώνη παραμονής και με την κλήρωση θα υποβιβαστεί ο ανάλογος αριθμός,

Τι θα γίνει στον όμιλο της Αστραπής Μεσοποταμίας

Με βάση το παραπάνω σχέδιο, στον 2ο όμιλο που συμμετέχει η Αστραπή Μεσοποταμίας, και με βάση την βαθμολογική κατάταξη της 26ης αγωνιστικής θα προκύψουν τα εξής :

Για την άνοδο στην κλήρωση θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ, όπου η ομάδα που κληρωθεί να ανέλθει στην Γ’ Εθνική.

Για τον υποβιβασμό από τις 6 ομάδες που προέβλεπε η προκήρυξη, υποβιβάζονται Σειρήνα Γρ. και Άρης Παλαιοχωρίου μιας και έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα και για τις υπόλοιπες 4 θέσεις στην κλήρωση θα τοποθετηθούν, συνολικά 7 ομάδες, όπου οι 4 που θα κληρωθούν θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα. Οι επτά ομάδες που θα τοποθετηθούνε στην κλήρωση με βάση την βαθμολογία είναι οι εξής : ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑς, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ, ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ, Μ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜ, και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ.ή ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ (Λόγω ισοβαθμίας).

Τι θα ισχύσει για τον ΓΠΟ Καστοριάς στην Β’ Εθνική Γυναικών

Για το πρωτάθλημα της Β’ Γυναικών, ο ΓΠΟ Καστοριάς ήταν πρωτοπόρος και αήττητος και σχεδόν με το ένα πόδι στην Α’ Εθνική. Όμως, με τα δεδομένα που δρομολογούνται θα διεκδικήσει την άνοδο μέσω κλήρωσης με ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ και ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, και θα χρειαστεί σύμμαχο την τύχη να κληρωθεί δηλαδή πρώτη προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Για τον υποβιβασμό η προκήρυξη προέβλεπε 2 ομάδες, στην κλήρωση θα μπουν οι 4 τελευταίες ομάδες, όπου οι δύο από αυτές θα υποβιβαστούν στην Γ’ Εθνική.

  Α’ ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας, Ηρακλής Πολυκάρπης και Ομόνοια Βογατσικού υποψήφιες για την άνοδο

Για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς, το οποίο σταμάτησε την 25η αγωνιστική, στην κλήρωση θα τοποθετηθούνε οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας, δηλ. η Καλλιθέα, η Πολυκάρπη και το Βογατσικό και η ομάδα που θα κληρωθεί θα ανέλθει στην Γ’ Εθνική.

Για τον υποβιβασμό, στις κατηγορίες των 12 ομάδων και με βάση την προκήρυξη υποβιβάζονταν μία ομάδα, ωστόσο στην κλήρωση θα μπούνε 3 ομάδες, δηλ. Βίτσι, Κάστωρ και Αμπελόκηποι, όπου η ομάδα που θα κληρωθεί θα υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία.

Β’ ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Ελπίδες Μες/μίας, Νεστόριο και Λακκώματα υποψήφιες για άνοδο

Για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς, το οποίο σταμάτησε την 13η αγωνιστική, στην κλήρωση θα τοποθετηθούνε οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας, δηλ. οι Ελπίδες Μες/μίας, το Νεστόριο και τα Λακκώματα και η ομάδα που θα κληρωθεί θα ανέλθει στην Α’ κατηγορία.

ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ Κ-12 και Κ-14

Για τα πρωταθλήματα των Μικτών Ενώσεων Κ-12 και Κ-14, τα οποία ήταν σε εξέλιξη στην β’φάση, σύμφωνα με το σχέδιο, όλες οι Ενώσεις που προκρίθηκαν στις κατηγορίες Κ-12 και Κ-14, θα τοποθετηθούν στην κληρωτίδα και η ομάδα που θα κληρωθεί θα αναδειχθεί πανελλαδική πρωταθλήτρια.

Τέλος, σύμφωνα με το σχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε όποια ομάδα θέλει για τους δικούς της λόγους να μην συμμετέχει στην διαδικασία της κλήρωσης, είτε για άνοδο είτε για υποβιβασμό.

Απόλυτα σύμφωνος με το σχέδιο ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς Τάκης Τριανταφύλλου

«Το σχέδιο της ΕΠΟ για την ολοκλήρωση πρωταθλημάτων της μέσω κλήρωσης, θεωρώ ότι είναι απόλυτα σωστό και οι αδικίες είναι ελάχιστες» τόνισε στη ΣΕΝΤΡΑ ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς Τάκης Τριανταφύλλου και πρόσθεσε : «Με το σκεπτικό αυτό δίνει ισόνομα την δυνατότητα στις ομάδες που ήταν υποψήφιες και είχαν ελπίδες για άνοδο, μιας και υπολείπονταν ακόμη παιχνίδια να την διεκδικήσουν. Δεν τις αδικεί. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτές που προσπαθούσαν να παραμείνουν στην κατηγορία. Φυσικά, κάποιες ίσως αδικηθούν, αλλά τι να κάνουμε. Υπάρχει και ο τρόπος της μη ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, αλλά και εγώ θεωρώ ότι δεν είναι σωστός, γι’ αυτό άλλωστε η ΕΠΟ ούτε καν συζητάει αυτή την περίπτωση. Θα ολοκληρώσει τα πρωταθλήματά της με τις λιγότερες αδικίες. Μακάρι να υπήρχαν τα περιθώρια και οι ημερομηνίες να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Όλοι αυτό θέλαμε, αλλά δεν είναι εφικτό».

“Θα αποσυρθούν ομάδες από την διαδικασία της κλήρωσης”

«Πιστεύω και εγώ ότι με αυτήν την διαδικασία οι πιθανές αδικίες θα είναι ελάχιστες», υποστήριξε ο Τάκης Τριανταφύλλου και συμπλήρωσε :

«Βέβαια σε κάποια πρωταθλήματα άλλων Ενώσεων ή σε κάποιους ομίλους Γ’ Εθνικής ή και στο πρωτάθλημα Γυναικών, ορισμένες ομάδες να είχαν εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο στην επόμενη κατηγορία και με αυτόν τον τρόπο της κλήρωσης να κινδυνεύουν να χάσουν το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό η ΕΠΟ δίνει την ευκαιρία σε ομάδες να αποσυρθούν από την διαδικασία.

Θα δούμε σε αρκετές κατηγορίες, ότι θα συμβεί αυτό, είτε γιατί θα αναγνωρίσουν ότι αγωνιστικά δεν άξιζαν την άνοδο, είτε γιατί δεν επιθυμούν να ανέβουν κατηγορία, οπότε θα αποσυρθούν από την διαδικασία».

Τέλη Αυγούστου ο Τελικός Κυπέλλου Αστραπή Μ. – Καλλιθέα

Τέλος, όσον αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου των Ενώσεων αυτοί θα είναι στην ευχέρεια της κάθε ΕΠΣ. «Ο Τελικός Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Καλλιθέα-Αστραπή Μες/μίας, που ήταν προγραμματισμένος για τις 25 Μαρτίου, δεν θα μπει στην κλήρωση, αλλά θα διεξαχθεί κανονικά» υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς, και συμπλήρωσε «αλλά τον προγραμματίζουμε προς το τέλος Αυγούστου».

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ sentranews.gr

 

 

Back to top button