Καστοριά

ΚΚΕ Καστοριάς: Και άλλα μέτρα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση

Τα όποια μέτρα περιορισμού ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη Μεσοποταμία και τον Νομό Καστοριάς χρειάζεται άμεσα να συνδυαστούν με έκτακτα μέτρα ενίσχυσης του Νοσοκομείου και των δομών υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Κάτι το οποίο η κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και ημέρες  ότι αποφεύγει όπως διάβολος το λιβάνι παραπέμποντας για ακόμη μία φορά στο θέμα της ατομικής ευθύνης, που δεν την αρνούμαστε, όμως αυτή εμπεδώνεται όταν ένα κράτος αναλαμβάνει την δική του πρωταρχική ευθύνη .

Πρέπει τώρα πριν να είναι αργά να προχωρήσουν μια σειρά μέτρα :

  • Γενναία αύξηση των χρημάτων του κρατικού προϋπολογισμού για το Νοσοκομείο Καστοριάς.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Εδώ και τώρα πνευμονολόγοι, καθώς δεν υπάρχει κανείς.
  • Να επιταχθούν κλινικές και νοσηλευτικά κρεβάτια σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Τα εργαστήρια να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.
  • Να ενισχυθεί τώρα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθεί  τα νοσοκομείο.
  • Να ενταχθούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να αξιοποιηθούν για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού -που δεν απαιτείται νοσηλεία- στα ιατρεία τους και με κατ’ οίκον επισκέψεις.
  • Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και τις καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
  • Να επιταχτούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και της νόσου.

Αυτά είναι τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας που έχει ανάγκη ο λαός.

Back to top button